Više

    Povodom tjedna Europske hrane

    Treći dan Europskog tjedna u suradnji s Ninom Mrvicom donosi vam recept za paellu

     

    Paella je jedno od najpoznatijih španjolskih jela te gotovo svaka obitelj ima neki svoj omiljeni recept. Naziv paella dolazi od riječi tava za prženje u kojoj se priprema. Uz rižu, paella sadrži razno povrće, meso te morske plodove

    Ako niste znali, Espana dolazi od riječi Ispania što u prijevodu znači zemlja zečeva.
    Iako postoji bezbroj verzija paelle, mi vam donosimo najpopularniju:
    • 1 veća glavica luka
    • 50 ml maslinovog ulja
    • 4 češnja češnjaka
    • 1 chorizo kobasica
    • 3 rajčice
    • 1 paprika
    • 1/2 žličice šafrana
    • 200 g piletine na kockice
    • 250 g kozica, očišćene
    • 200 g škampa ili cijelih kozica
    • 150 g graška
    • 200 g riže za paellu (kratko zrno)
    • 500-700 ml povrtnog temeljca (može i pileći)
    • sol, papar, mljevena paprika
    1. U loncu ugrijte temeljac te mu dodajte šafran. Rajčice i papriku operite, posušite te izrežite na komadiće.
    2. U široj tavi na malo maslinovog ulja prepržite chorizo kobasicu iskidanu na fete. Izvadite iz tave te dodajte usitnjen luk. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte usitnjen češnjak te piletinu.
    3. Kad se piletina zapekla sa svih stana dodajte usitnjenu rajčicu i papriku te očišćene kozice. Začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom. Pirjajte par minuta pa dodajte grašak i rižu, rasporedite po cijeloj tavi i sve podlijte temeljcem. Cijelo vrijeme miješajte te dolijevajte temeljac po potrebi.
    4. Nakon 15-ak minuta dodajte cijele škampe ili kozice te po potrebi još temeljca. Poklopite i kuhajte još 7-10 minuta.
    5. Na kraju umiješajte chorizo preprženu kobasicu te kratko promiješajte.
    6. Paella je gotova.
    Recept možete pronaći i na web stranici EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije i Bake me blogu.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Šibenska voditeljica Antonija Blaće i bivši vaterpolist slave...

    Antonija Blaće na svom je Instagram profilu podijelila video kojim je suprugu Hrvoju Brlečiću, inače bivšem vaterpolistu, čestitala sedmu godišnjicu braka, piše Index. 'Danas nam...

    Adut fatalne privlačnosti: Pet stvari koje rade tajanstvene...

    Je li ti se ikada dodgodilo da nakon spoja ili kave s frendicom, sama u tišini hodaš prema stanu, a u glavi ti odjekuje...

    Sugrađanka Katica Livaković danas je napunila 100 godina....

    Sugrađanka Katica Livaković danas slavi 100. rođendan. Želja joj je u prigodnoj obljetnici posjetiti gradsko kupalište Jadrija, a šibenski gradonačelnik Željko Burić, uz čestitku...

    Povučen je još jedan proizvod s polica. Nemojte...

    Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače o opozivu proizvoda Zeleni čaj 250 grama podrijetlom iz Kine, zbog utvrđenog pesticida antrakvinona. - Proizvod nije u skladu...

    NAJNOVIJE

    Šibenska voditeljica Antonija Blaće i bivši vaterpolist slave sedmu godišnjicu braka

    Antonija Blaće na svom je Instagram profilu podijelila video kojim je suprugu Hrvoju Brlečiću, inače bivšem vaterpolistu, čestitala sedmu godišnjicu braka, piše Index. 'Danas nam...

    Adut fatalne privlačnosti: Pet stvari koje rade tajanstvene žene

    Je li ti se ikada dodgodilo da nakon spoja ili kave s frendicom, sama u tišini hodaš prema stanu, a u glavi ti odjekuje...

    Sugrađanka Katica Livaković danas je napunila 100 godina. Gradonačelnk Burić ispunit će joj jedinstvenu želju

    Sugrađanka Katica Livaković danas slavi 100. rođendan. Želja joj je u prigodnoj obljetnici posjetiti gradsko kupalište Jadrija, a šibenski gradonačelnik Željko Burić, uz čestitku...

    Povučen je još jedan proizvod s polica. Nemojte ga konzumirati

    Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače o opozivu proizvoda Zeleni čaj 250 grama podrijetlom iz Kine, zbog utvrđenog pesticida antrakvinona. - Proizvod nije u skladu...