Na spomendan zaštitnika pčela i pčelara - Svetog Ambrozija

‘Školski medni dan’ i u šibenskim osnovnim školama. Prvašićima podijeljeno 367 staklenki hrvatskog kvalitetnog meda

FOTO Grad Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Školski medni dan u šibenskim osnovnim školama, kao i školama diljem Hrvatske, obilježen je u ponedjeljak, 7. prosinca  na spomendan zaštitnika pčela i pčelara Svetog Ambrozija.

Cilj projekta je podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika prvih razreda osnovnih škola i njihovih roditelja o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promociju meda lokalnih proizvođača. Vrijednost projekta je 10 tisuća kuna.

Tom prilikom 367 učenica i učenika prvih razreda šibenskih osnovnih škola dobilo je visokokvalitetni med s hrvatskih pčelinjaka, zapakiran u Nacionalnu staklenku zajedno sa slikovnicom edukativnog karaktera o pčelarstvu ‘Pčelica Jelica i medo Edo’.

– Grad Šibenik je uključen u projekt od samog početka, a cilj je osvijestiti potrebu kod djece za češćim konzumiranjem meda budući da je riječ o iznimno zdravoj namirnici.  Osim edukativne vrijednosti, projekt promovira lokalne proizvođače meda koji su nosioci oznake kvalitete Med hrvatskih pčelinjaka- kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Inače, Nacionalna staklenka dio je projekta Hrvatskog pčelarskog saveza i Ministarstva poljoprivrede jer  oblikom informira potrošača da je riječ o medu hrvatskih proizvođača. Svaka staklenka označava se znakom Med hrvatskih pčelinjaka koji sadrži jedinstveni serijski broj, putem kojeg pomoću internetske aplikacije www.med.hapih.hr možete provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: