Donosimo cijeli raspored

Seasplash festival počinje koncertom na tvrđavi sv. Mihovila, a na Martinskoj će nastupiti preko 50 glazbenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Seasplash festival prvi će put u povijesti biti otvoren posebnim koncertom u srijedu na tvrđavi sv. Mihovila kada će nastupiti glazbenici predvođeni New York Ska – Jazz Ensembleom s početkom u 20 sati.

Inače, sami festival traje od 18. do 21. srpnja kada će nastupiti više od 50 glazbenih imena na rtu i području nekadašnjeg autokampa Martinska, preko puta povijesne jezgre grada.

Kako bi dolazak na Martinsku i na Seasplash festival bio što brži i lakši, uvedene su dnevne i noćne brodske linije s brodom ‘Avalon’. Dnevna kružna linija vozit će šest puta dnevno na pravcu Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) – Mandalina – Šibenska riva (kod topova) – pristanište Martinska, i to u 8, 10, 12, 15, 17 i 19, te s pristaništa Martinska u 9, 11, 13, 16, 18 i 20 sati. Cijena povratne karte iznosit će 10 kuna, a ista će se moći kupiti na brodu. Noćna linija vozit će u srijedu  iz Šibenika do pristaništa Martinska u 02 ujutro. U četvrtak, petak, subotu i nedjelju, za vrijeme trajanja Seasplash festivala, iz Šibenika će se polaziti za Martinsku u 21, 23, i 01, a povratak je organiziran autobusom u 06 ujutro. Cijena karte u jednom smjeru je 20 kuna, a 30 kuna je povratna karta.

Ulaznice za Festival možete kupiti OVDJE, a u nastavku donosimo raspored i stanicu nastupa pojedinih izvođača.

 

Na DubSplash pozornici 17. Seasplash festivala izgrađen je drveni brod ‘Slavka’ u sjećanje na nezaboravnu Slavku Berović iz Doca, koja je 1960-ih svojom motornom barkom prevozila kupače od rive ispred crkve svetog Dumenika do Martinske, u konkurenciji s istovrsnom barkom Martinovića iz Zatona, i dva manja drvena trajekta.

Slavka je mnogobrojnu šibensku, pa i najnestašniju mlađariju, vozila besplatno. Zauzvrat oni bi joj kod pristajanja pridržali špage ili rukama držali barku da ne tuče u rivu. Zato je imala najbrojniju i najvjerniju publiku, pa bi za najvećih vrućina, sve koji su je čekali u tankoj hladovini uz Dumenika, samo zovnula s nezaboravnim: Ajmo, moji! Zbog zdravlja i velikih poreza Slavka je morala prekinuti svoju djelatnost prevoženja ljudi 1981. godine, ali je ostala u sjećanju mnogih šibenskih generacija, a sada je i festivalska publika može upoznati.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.