‘Kairos-Heritage as Urban Regeneration’

Projekt ‘Kairos’ u drugoj fazi: ‘Cilj je napraviti Integrirani akcijski plan’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Kairos-Heritage as Urban Regeneration’, projekt čija je svrha oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika kroz kulturne i turističke sadržaje, ušao je u drugu fazu provedbe današnjom uvodnom radionicom koja se održava u Urbanom centru, a čiji je cilj upoznati grupu sa smjernicama za daljnji rad i prezentaciju javnosti.

– Današnja radionica je najava druge faze projekta Kairos na kojoj su nazočni članovi ULG grupe, koordinatorica ULG grupe Lucija Aužina te Ines Sarić kao osoba za odnose s javnošću. Konačan nacrt integriranog akcijskog plana se očekuje u ožujku 2022. godine odnosno krajem kolovoza iste godine. Kako je projekt ‘Kairos’ usmjeren na izradu Integriranog akcijskog plana u svrhu poboljšanja degradiranih povijesnih područja korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, tijekom prve faze provedbe su formirane ULG grupe čiji su članovi predstavnici svih važnijih institucija grada Šibenika te predstavnici neprofitnih organizacija i malih gospodarskih subjekata. Predstavnici ULG grupe će aktivnim sudjelovanjem i razmjenom ideja i iskustava predlagati smjernice za izradu Integriranog akcijskog plana za buduću upotrebu – kazala nam je financijska menadžerica Ana Katarina Rajčić.

Grad Šibenik je od projekta dobio ukupno 73.844 eura, a osim Šibenika u projektu sudjeluju i vodeći partner na projektu grad Mula iz Španjolske te gradovi partneri Heraklion iz Grčke, Ukmerge iz Litve, bugarski Belene, poljski Malbork, talijanska Cesena te danski grad Roskilde.


Pratite nas i na društvenim mrežama: