‘Kairos-Heritage as Urban Regeneration’

Projekt ‘Kairos’ u drugoj fazi: ‘Cilj je napraviti Integrirani akcijski plan’

‘Kairos-Heritage as Urban Regeneration’, projekt čija je svrha oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika kroz kulturne i turističke sadržaje, ušao je u drugu fazu provedbe današnjom uvodnom radionicom koja se održava u Urbanom centru, a čiji je cilj upoznati grupu sa smjernicama za daljnji rad i prezentaciju javnosti.

– Današnja radionica je najava druge faze projekta Kairos na kojoj su nazočni članovi ULG grupe, koordinatorica ULG grupe Lucija Aužina te Ines Sarić kao osoba za odnose s javnošću. Konačan nacrt integriranog akcijskog plana se očekuje u ožujku 2022. godine odnosno krajem kolovoza iste godine. Kako je projekt ‘Kairos’ usmjeren na izradu Integriranog akcijskog plana u svrhu poboljšanja degradiranih povijesnih područja korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, tijekom prve faze provedbe su formirane ULG grupe čiji su članovi predstavnici svih važnijih institucija grada Šibenika te predstavnici neprofitnih organizacija i malih gospodarskih subjekata. Predstavnici ULG grupe će aktivnim sudjelovanjem i razmjenom ideja i iskustava predlagati smjernice za izradu Integriranog akcijskog plana za buduću upotrebu – kazala nam je financijska menadžerica Ana Katarina Rajčić.

Grad Šibenik je od projekta dobio ukupno 73.844 eura, a osim Šibenika u projektu sudjeluju i vodeći partner na projektu grad Mula iz Španjolske te gradovi partneri Heraklion iz Grčke, Ukmerge iz Litve, bugarski Belene, poljski Malbork, talijanska Cesena te danski grad Roskilde.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.