Dva nova radna mjesta

Oživljavanje Zagore: U Kijevu otvoren Društveni centar ‘Dinarsko srce’

U Kijevu je u subotu održano svečano predstavljanje projekta Društveni centar ‘Dinarsko srce’ i otvorenje društvenog centra. Projekt Društveni centar ‘Dinarsko srce’ ukupne vrijednosti 1.704.568,03 kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva ‘Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednici’ a provodi ga Kulturno-umjetničko društvo Dinara iz Kijeva u partnerstvu s Općinom Kijevo i udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba.

Cilj projekta je unaprijediti društveni život i povećati iskorištenost javnog prostora u Kijevu kroz razvoj društvenog centra Dinarsko srce gdje će se tijekom trajanja projekta provoditi programi iz područja tradicijske kulture, ruralnog razvoja i poduzetništva, ekologije i zdravog života te programi jačanja kapaciteta OCD-a. Kroz projekt će se postojeći prostor u vlasništvu Općine Kijevo revitalizirati, obogatiti društveno-kulturnim sadržajima i tako staviti u službu organizacija civilnog društva i stanovništva na prostoru Općine Kijevo.

Projekt i aktivnosti koje će se tijekom trajanja projekta održavati nazočnima je predstavila voditeljica projekta Lorena Kereta. Također, prisutne su pozdravili Božo Teskera, predsjednik KUD-a Dinara, načelnica Općine Kijevo Lidija Slavić i predsjednica udruge GTF-Inicijativa za održivi rast Mary Ann Rukavina Cipetić.

Božo Teskera, predsjednik KUD-a Dinara koje već desetljećima njeguje baštinu kijevskog kraja zahvalio je Općini Kijevo i udruzi GTF-Inicijativa za održivi rast na suradnji i povjerenju.

Načelnica Lidija Slavić izrazila je zadovoljstvo što su kroz ovaj projekt otvorena dva nova radna mjesta u Kijevu te naglasila važnost povezivanja lokalnih udruga za dobrobit cijele zajednice.

Mary Ann Rukavina Cipetić je istaknula spremnost udruge GTF-Inicijativa za održivi rast da svojim višegodišnjim iskustvom pridonese jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva na području Kijeva kroz razvoj volonterskih programa, osposobljavanje i mentoriranje organizatora zajednice i ostalog lokalnog osoblja.

Nakon prezentacije projekta i projektnih aktivnosti okupljeni su imali priliku obići prostor novoobnovljenog društvenog centra u kojem će se od rujna održavati radionice tradicionalnog plesa, glazbe, tkanja, izrade nošnji, krajobrazne arhitekture, tradicijske kuhinje, poduzetništva i slično.

Sve informacije o rasporedu aktivnosti u društvenim centru Dinarsko srce možete pratiti na Facebook stranici projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.