Radovi zatraženi od tri autorska tima

Otvorena izložba idejnih rješenja u sklopu projekta ‘Rekonstrukcija odmorišta s vidikovcem na Smričnjaku’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ danas je otvorena izložba projektnih rješenja u sklopu ‘Rekonstrukcija odmorišta s vidikovcem na Smričnjaku u Šibeniku’. Riječ je o radovima koja su zatražena od tri autorska tima: NFO pobjedniči rad arhitekata Kate Marunice i Nenada Ravlića, Arhitektonski biroa Turato i MVA Mikelić Vreš arhitekti, objavljeno je na službenim stranicama Grada Šibenika.

Navedeno rješenje izabrano je u sklopu postupka koji je Grad Šibenik proveo u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu te Javnom ustanovom ‘Priroda’ Šibensko-kninske županije, a s ciljem valorizacije i uređenja prostora Smričnjak.

Izložene radove razgledao je gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, a izložba se može pogledati do 10. svibnja.

Podsjetimo, kako bi dobio što kvalitetnije ideje uređenja lokacije Smričnjak, Grad Šibenik je pokrenuo izradu idejnog rješenja te su prijedlozi, posredstvom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, zatraženi od tri autorska tima. Sva tri ureda trenutno spadaju u sami vrh arhitektonske scene u Hrvatskoj i njihovi autori su nagrađivani velikim brojem prestižnih nagrada, kako domaćih, tako i međunarodnih. Arhitekti su svoja rješenja i viziju rekonstrukcije odmorišta Smričnjak prezentirali na Veleučilištu u Šibeniku u petak, 30. travnja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: