Suradnja sa Skradinom i Bilicama

Osnovano Partnersko vijeće urbanog područja Šibenik. Petar Mišura izabran za predsjednika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osnivačka sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik održana je jučer u Kući umjetnosti Arsen. Za predsjednika Partnerskog vijeća izabran je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura, dok je za zamjenika predsjednika izabran pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Skradinu Josip Silov.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano radi sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za razdoblje 2021.-2027. godine, utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja. Održano je u punom sastavu i broji 32 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Šibenik- gradova Šibenik i Skradin te općine Bilice.

Inače, obveza definiranja i uspostave urbanih područja kao i donošenje Strategije razvoja urbanog područja definirana je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu rada i načinu rada partnerskih vijeća.

Na jučerašnjoj sjednici prezentirane su odrađene aktivnosti oko definiranja urbanog područja Šibenik i korištenja ITU mehanizma te aktivnosti vezane uz izradu temeljnog strateškog dokumenta- Strategije razvoja urbanog područja Šibenik.

Članovima Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik obratio se i gradonačelnik Željko Burić.

– Strategija razvoja  urbanog područja Šibenik definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa Gradom Skradinom i Općinom Bilice i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama – poručio je gradonačelnik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: