Bezobrazluk na kvadrat

Ne živite sami u Šibeniku! Zar i posljednje zbogom mora ići preko haube?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog neodgovornih stanara i drugih vozača koji ne poštuju zabranu parkiranja pod bedemom Groblja svete Ane, ljudima iz šibenskih Čempresa postaje sve teže, skoro i nemoguće organizirati dostojanstvenu sahranu.

– Jutros opet imamo problem. Imali smo sprovod u 9 sati i naišli na ovu gužvu podno stubišta kojim se uspinje prema ulazu u groblje. I prostor koji je obilježen i rezerviran za naša vozila opet je zauzet automobilima i motorima, a parkiraju i na samom početku stubišta. U ovakvim uvjetima nam je skoro nemoguće odraditi sahranu na dostojanstven način. Teško se s lijesom provlačiti iz furgona i prebacivati ga preko hauba parkiranih automobila dok to gledaju obitelj i prijatelji pokojnika. Neki sugrađani se ponašaju kao da samo oni žive u Šibeniku – priča nam Joško Vuković, direktor Čempresa, koji je pozvao i prometne redare, ali dok oni dođu prođe termin sahrane.

Očito je da će ta ulica morati dobiti neku novu prometnu regulaciju ili barem čvršću zaštitu rezerviranog prostora, jer žuta linija na asfaltu i ploča s obavijesti nisu dovoljne. Za početak bi prometni redari na svaki ovakav poziv iz Čempresa morali imati i svoju ‘hitnu službu’ koja može reagirati u 10 minuta i raščistiti prometni kaos podno sv. Mihovila. U konačnici i u nedostatku prometne kulture nekih sugrađana, rješenje je rampa ili hidraulični stupići.

Iz Čempresa su više puta apelirali na savjest sugrađana koji ometaju sprovodne povorke u dolasku do Groblja svete Ane, ali očito je da neki ni taj zadnji ispraćaj svojih sugrađana ni malo ne poštuju. Važnije im je da je njihov limeni ljubimac parkiran što bliže kućnom pragu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.