
Morski kokot na peškarijama se češće nudi zimi, pa je tako i na šibenskoj ribarnici danas bila dobra ponuda te vrlo ukusne ribe iako je ne smatraju oboritom. Kokot je jedini primjerak iz svoga roda, a naziva se još kokotić, hrokavica, lastavica. Ulovljeni su na parngal, a prodavali se po 80 kuna za kilogram. Osim klasične pripreme na lešo ili na gradelje kokot se može ‘baciti’ i ispod peke. Još koji krumpir, maslinovo ulje i čaša dobrog vina…
- Zbog radova na cjevovodu u petak, 16. travnja od 8 do 12 sati vode neće imati potrošači u ulicama Petra Preradovića, Bože Peričića i Triglavskoj te Zavod za javno zdravstvo - 15. travnja, 2021. 14:42
- Osam šibenskih četvrti i mjesnih odbora za 30 dana dobit će novu rasvjetu - 15. travnja, 2021. 14:30
- Posjet veleposlanice Šibeniku: Gimnazija uvodi učenje portugalskog jezika - 15. travnja, 2021. 14:17
- Prikupljaju se priče učenika o Draženu Petroviću. Najbolja će u ekranizaciju - 15. travnja, 2021. 13:05
- FOTO Djelatnici Zelenog grada punom parom uređuju park fra Luje Maruna - 15. travnja, 2021. 12:47
- Nacionalni stožer produljio aktualne mjere, pooštravanje prepušta županijskim stožerima - 15. travnja, 2021. 12:45
- Naplata turističke pristojbe u nautici od ove godine moguća isključivo online - 15. travnja, 2021. 12:06
- Šibenik dobiva prvu terapeutkinju igrom: ’70 posto djece pokazalo je pozitivne promjene nakon ove terapije’ - 15. travnja, 2021. 11:57
- Još jedno priznanje stiglo je Aljoši Vukoviću iz Japana - 15. travnja, 2021. 11:43
- U našoj županiji 51 posto testiranih pozitivni na Covid-19 - 15. travnja, 2021. 11:38