Otvorenje ponuda 9. travnja

Grad Šibenik pokrenuo postupak javne nabave za uređenje braniteljske spomen sobe na Baldekinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju braniteljske spomen sobe u Šibeniku. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 560 tisuća kuna bez PDV-a.

Predmet nabave su remontni i sanacijski radovi na unutarnjem i vanjskom uređenju prostora na adresi Trg Andrije Hebranga 20 na Baldekinu u Šibeniku.

– Cilj nam je ovaj dugo priželjkivani projekt realizirati do ovogodišnje 30. obljetnice Rujanskog rata. Uređenjem spomen sobe grad Šibenik konačno će dobiti prostor u kojem će na dostojanstven način biti prikazana značajna uloga Šibenika i njegovih hrabrih branitelja u Domovinskom ratu – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Idejno rješenje spomen sobe izradili su projektanti Antonio Šunjerga i Franka Baranović iz dizajnerskog studija Idearium. U prostor dijela prizemlja zgrade koji je podijeljen u dvije zasebne jedinice bit će smještena spomen soba palih branitelja te drugi dio koji je namijenjen uredskim prostorijama udruga branitelja iz Domovinskog rata.

– Zgrada u kojoj se nalazi prostor buduće spomen sobe u svojoj arhitekturi ima nosive stupove koji su u obliku slova ‘V’ koje su projektanti odlučili iskoristiti kao dio postava, to jest snažnog prvog dojma kod prilaska spomen sobi. Stupovi, koji će prethodno biti sanirani i obojeni, bit će osvijetljeni s unutrašnje strane, naglašavajući ‘V’ kao simbol pobjede – priopćeno je iz Gradske uprave.

Prema projektantskoj zamisli, u spomen sobi putem nove tehnologije te atraktivnih grafičkih i vizualnih efekata pokušat će se dostojno prikazati i odati počast palim braniteljima. Prostor će se sastojati od tri povezane cjeline: ulaznog djela, centralno-memorijalnog postava te projekcijsko- izložbenog prostora.

Otvaranje ponuda u postupku javne nabave predviđeno je u petak, 09. travnja u 13 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.