Zeleni studijski program budućnosti

FOTO Počela nova akademska godina na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uvodnim satom kojemu je prisustvovalo 19 studenata prve godine, na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku počela je nova akademska godina.

Brucošima se tom prilikom obratio profesor Marko Delimar, voditelj Studija, pohvalivši njihovo opredjeljenje za ‘zeleni studijski program budućnosti’  za kojega je ustvrdio da je među najboljima u Hrvatskoj.

– Predavat će vam ponajbolji profesori i međunarodno priznati stručnjaci sa Fakulteta energetike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Fakultete strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, naših najuglednijih fakulteta iz područja tehničkih znanosti. Uvjeren sam da ćete, poput vaših kolega iz prethodnih generacija koji završavaju ili su već završili diplomske studije, a poneki započeli i postdiplomske, dati sve od sebe da ostvarite izvrstan rezultat – kazao je, uz ostalo Delimar, pohvalivši zavidnu partnersku suradnju sa Gradom Šibenikom koji je Studiju osigurao infrastrukturu i logistiku.

 

Da Grad Šibenik namjerava i nadalje pratiti Studij u svim njegovim potrebama te istodobno razvijati nove studijske programe s ciljem osnivanja Sveučilišta u Šibeniku istaknuo je u svom obraćanju na uvodnom satu Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

– Uz projekt luksuznog studentskog doma Palacin koji je u finalizaciji radova, novootvoreni Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, zgradu Veleučilišta u Šibeniku koja je dograđena sa 1600 četvornih metara novih predavaonica i drugih prostora za studente,  Grad će osigurati i površinu za Centar visokog obrazovanja od impresivnih 37 tisuća četvornih metara te, uz niz drugih, manjih investicija, postići novi visokoškolski standard. Kada jedna lokalna sredina želi mijenjati samu sebe i kada želi dati priliku svojim mladim sugrađankama i sugrađanima da ostanu studirati u Šibeniku – onda je to nešto što je neminovno – rekao je gradonačelnik Šibenika podsjetivši kako je u segmentu visokog obrazovanja Grad  preuzeo sudbinu u svoje ruke  uložili  pri tom u posljednjih šest do sedam godina više od 150 milijuna kuna te postigavši izvrsnu suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.