Listopad - mjesec protiv raka dojke

FOTO ‘Dan ružičaste vrpce’: Učenice i učenici Medicinske škole dijelili letke o važnosti ranog otkrivanja raka dojke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Učenice i učenici petog razreda Medicinske škole u Šibeniku, buduće medicinske sestre I tehničari opće njege, sa svojom nastavnicom Vesnom Bušac obilježili su danas Dan ružičaste vrpce šetnjom i dijeljenjem letaka kako bi podigli svijest o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

– Kako  je listopad mjesec posebnog obilježavanja borbe protiv karcinoma dojke, a dani ružičaste vrpce se održavaju više od 20 godina Medicinska škola Šibenik je odlučila dati svoj doprinos u toj humanitarnoj akciji. Škola tradicionalno sudjeluje u raznim javnozdravstvenim akcijama tijekom cijele godine – kazali su.

Na žalost, statistike govore da bi od karcinoma dojke mogla oboljeti svaka 11 žena, a godišnje na razini Republike Hrvatske ih umire više od 800. Kako je karcinom dojke bolest koja se može izliječiti u 90% slučaja ako se na vrijeme otkrije učenici petog razreda su osmislili edukativni letak s najčešćim promjenama dojke, načinu i važnosti samopregleda te preventivnim pregledima. Letak, balone i ružičaste vrpce su dijelili tijekom jutra na osam šetajućih punktova i školi u skladu s epidemiološkim mjerama.

Akciji su dali naslov ‘Pronađi znak, spriječi rak’ u želji da djeluju u zajednici i za zajednicu, što i je jedna od bitnih uloga njih kao budućih samostalnih zdravstvenih djelatnika.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.