Prostor donirao grad

Društvo ‘Juraj Dalmatinac’ o svom trošku uređuje svoj prostor u staroj gradskoj jezgri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Društvo ‘Juraj Dalmatinac’ će tijekom 2021. godine obnoviti i prenamijeniti za rad prostor u Ulici Frane Divinića koji je Društvu dodijeljen na korištenje. Idejni projekt uređenja izradila je tvrtka Noir  iz Šibenika, to jest projektanti Angela Vlaić i Danijel Čogelja.

Uređenje prostora će biti financirano donacijama i volonterskim radom članova. Već su ranije obavljeni razgovori s Konzervatorskim odjelom, nakon čega je izrađen projekt kojim je predviđeno da buduće društvene prostorije posjeduju multifunkcionalnu dvoranu, ured i prateće prostorije.

Podsjetimo, Grad Šibenik i Društvo ‘Juraj Dalmatinac’ prošle godine potpisali su Ugovor o korištenju prostora u vlasništvu Grada Šibenika, a danas su ga obišli zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, u pratnji predsjednika Društva ‘Juraj Dalmatinac’ Nikole Grubića i članova Društva

– Grad Šibenik procijenio je da Društvo provodi aktivnosti na području promocije, edukacije i očuvanja kulturne baštine važne za naš grad, te mu je dodijeljen prostor za rad. Društvo će trenutno zapuštenu i derutnu konobu urediti o svom trošku – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Dodijeljeni prostor površine oko 56 metara četvornih nalazi se u Ulici Frane Divnića, u neposrednoj blizini Gradske vijećnice i Katedrale sv. Jakova.

– Ovo je najbolji poklon Društvu za desetogodišnjicu djelovanja. Konačno imamo prostor u kojem će se članovi moći okupljati, družiti i razmjenjivati ideje. Trenutno je derutan i neugledan, ali sam uvjeren da će trudom članova uskoro bit pretvoren u prostor novih ideja i susreta. Društvo, ovim putem, zahvaljuje Gradu Šibeniku što je prepoznao naš kontinuirani rad i zalaganje te nam dodijelili ovaj prostor koji ćemo pretvoriti u naš dom – rekao je Nikola Grubić predsjednik Društva Juraj Dalmatinac.

Nadamo se da Društvo uređenjem ovog prostora i svojim djelovanjem bar u nekom malom dijelu doprinijeti oživljavanju stare gradske jezgre, dodao je.


Pratite nas i na društvenim mrežama: