Za održavanje edukacija nastavnika

Brodaričku školu CARNET odabrao za jedan od 10 svojih regionalnih obrazovnih centara

CARNET je objavio popis deset škola u kojima se otvaraju regionalni obrazovni centri (ROC-ovi), a od čak 170 prijavljenih, izabrana je i jedna s područja naše županije – Osnovna škola Brodarica.

ROC-ovi su opremljene učionice za održavanje edukacija nastavnika iz njihovih okruženja, a koje će se koristiti i u normalnoj nastavi. Iz CARNETA-a pojašnjavaju da je cilj uspostave i opremanja ovih učionica provedba sustavne edukacije i ostalih aktivnosti koje doprinose jačanju digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika. U okviru projektnih aktivnosti obavit će infrastrukturne radove, nabaviti informacijsku i komunikacijsku opremu (IKT) opremu te urediti i namjestiti prostorije koje će biti ROC-ovi.

– Svaki centar bit će opremljen s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije – najavili su iz CARNET-a.

Rezervacije termina za korištenje ROC-ova odvijat će se putem online aplikacije koja je razvijena za potrebe organizacije edukacije u fazi pilot projekta e-Škole, a ista je za korištenje dostupna ROC koordinatorima koji imaju pristup i mogućnost korištenja sustava rezervacije, stoji u pojašnjenju.

Škole u kojima će se otvoriti ROC-ovi dužne su voditelja/koordinatora učionice, a termini za edukacije se moraju definirati mjesec dana ranije kako bi se moglo planirati njihovo korištenje za druge aktivnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.