Za održavanje edukacija nastavnika

Brodaričku školu CARNET odabrao za jedan od 10 svojih regionalnih obrazovnih centara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

CARNET je objavio popis deset škola u kojima se otvaraju regionalni obrazovni centri (ROC-ovi), a od čak 170 prijavljenih, izabrana je i jedna s područja naše županije – Osnovna škola Brodarica.

ROC-ovi su opremljene učionice za održavanje edukacija nastavnika iz njihovih okruženja, a koje će se koristiti i u normalnoj nastavi. Iz CARNETA-a pojašnjavaju da je cilj uspostave i opremanja ovih učionica provedba sustavne edukacije i ostalih aktivnosti koje doprinose jačanju digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika. U okviru projektnih aktivnosti obavit će infrastrukturne radove, nabaviti informacijsku i komunikacijsku opremu (IKT) opremu te urediti i namjestiti prostorije koje će biti ROC-ovi.

– Svaki centar bit će opremljen s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije – najavili su iz CARNET-a.

Rezervacije termina za korištenje ROC-ova odvijat će se putem online aplikacije koja je razvijena za potrebe organizacije edukacije u fazi pilot projekta e-Škole, a ista je za korištenje dostupna ROC koordinatorima koji imaju pristup i mogućnost korištenja sustava rezervacije, stoji u pojašnjenju.

Škole u kojima će se otvoriti ROC-ovi dužne su voditelja/koordinatora učionice, a termini za edukacije se moraju definirati mjesec dana ranije kako bi se moglo planirati njihovo korištenje za druge aktivnosti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: