'U radu s djecom ne žalim ni vrijeme ni snagu'

Učiteljica tjelesnog Josipa Petrić osvojila Državnu nagradu za promicanje školskog sporta

FOTO Privatna arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Josipa Petrić, učiteljica tjelesnog i zdravstvenog odgoja u šibenskoj Osnovnoj školi Petra Krešimira IV, nagrađena je Državnom nagradom za promicanje školskog sporta – priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja.

– Počašćena sam ovom nagradom, ali moram reći da mi najviše znači priznanje mojih kolega iz struke koji su me predložili, podrška mog kolektiva sa bivšim ravnateljem Darkom Junakovićem i sa sadašnjom ravnateljicom Žanom Lasinović Klarić, roditelja, učenika koji sudjeluju u sportskim natjecanjima i plesnim nastupima te u projektu Svjetske zdravstvene organizacije ‘Vrtim zdravi film’ već jedanaest godina, u kojem smo bili i prvaci – kazala nam je učiteljica Petrić te dodala kako joj puno znači i suradnja sa županijskim Savezom školskih športskih društava i Hrvatskog školskog sportskog saveza koji je nositelj svih projekata u kojima ona i učenici sudjeluju.

Naime, sa svojim je učenicima osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju Lino višebojac, a ušli su i u finale Državnog natjecanja školskih sportskih društava te već gotovo tri desetljeća uspješno vodi svoje ‘male sportaše’ kroz natjecanja u raznim sportovima. Također, svih ovih godina sudjeluje u organizaciji turnira, prigodnih programa, razrednih i međurazrednih natjecanja, susreta sa drugim školama, pripremama za natjecanja i domaćinstvu istih. Njeni su učenici osvojili preko stotinu prvih,drugih i trećih mjesta u županiji, a potiče ih i na sudjelovanje na plesnim nastupima na svim školskim i gradskim priredbama – od klasičnog baleta, zavičajnih plesova do hip hopa i breakdancea te natjecanjima i turama pješačenja.

Nakon svih ovih godina rada s djecom, učiteljica Petrić nedvojbeno je zaslužila ovakvo veliko priznanje struke, a ona, kao i mi, vjeruje da je pred njom još mnogo uspjeha s učenicima kojima je u današnje vrijeme, više nego ikada, važna fizička aktivnost jer, osim zdravstvene dobrobiti, vrlo je važna za razvoj kompletne ličnosti i emocionalne zrelosti pojednica.

– Ova nagrada kruna je mog 30-godišnjeg rada, a uz djecu ne žalim ni vrijeme ni snagu,to je poziv više nego profesija – rekla nam je za kraj.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: