Posvećena Milivoju Zeniću

U Knjižnici otvorena izložba ‘Kalama, skalama, butama’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na prvome katu Knjižnice otvorena je izložba fotografija ‘Kalama, skalama, butama’ posvećena Milivoju Zeniću, dugogodišnjem ravnatelju Knjižnice.
Pod tim nazivom, koji duguje podnaslovu Zenićeve knjige ‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama’ u Knjižnici se održava, u organizaciji Foto kluba Šibenik i Knjižnice, od 2013., a od 2019. i pod nazivom Lovely Old Town kao međunarodna izložba natječajnog karaktera.
Zenićeva knjiga ‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama’ nedvojbeno najbolja u spomenutoj seriji, pisana je i sintetski i sinestetski, po čemu je zapravo ocrtala čitav niz knjiga u jednoj knjizi, s golemom količinom nove faktografije i ikonografije ovog neobičnog grada. U njoj se, iz posve osobnog antropološkog kuta, razlaže priča o povijesnom i modernom urbanizmu Šibenika a da se pritom iz kadra ni u jednom trenutku ne gube ljudi koji su živjeli u tim ulicama i tim kućama.
Izložba je otvorena do 4. prosinca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.