Radovi će trajati tri mjeseca

Stigle tri ponude: Bivši Njegošev trg uskoro prestaje biti slijepa ulica

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske gradske uprave stigle su tri ponude za izgradnju novog cestovnog izlaza iz Ulice branitelja Domovinskog rata, a koje su jučer otvorene, priopćili su iz gradske uprave.

Ponuđeni iznosi se kreću od 1.421.094,90 kuna do 1.658.909,69 kuna, a ponuditelji su TEC Gradnja, Čigra i Bemix, svi s područja Šibenika. Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete jest do maksimalno 90 dana. U gradskoj upravi vjeruju da bi taj rok mogli svesti na 30 dana.

Projektnim rješenjem je predviđeno da se Ulica branitelja Domovinskog rata, koja je slijepa ulica i završava kod osnovne škole Vidici, probije prema crkvi sv. Petra i dobije izlaz na Ulicu 8. dalmatinske udarne brigade. U proračunu Grada Šibenika je za tu svrhu rezervirano 1,9 milijuna kuna.

– Poprilično energije smo potrošili na imovinsko-pravna pitanja koja su dio procedure dobivanja građevinske dozvole. S još težim imovinsko-pravnim problemima se uspješno borimo i na drugom prometnom projektu u gradskoj četvrti Vidici – pretvaranju dijela bivše magistrale u uređeni parking, ali sišu nam dosta vremena. No, u konačnici će stanovnici bivšeg Njegoševa trga do kraja ove godine dobiti novi prometni izlaz, odnosno cestovni krak duljine 159 metara s nogostupom i sustavom oborinske odvodnje, tako da više neće živjeti u slijepoj ulici, a i podignut će se razina prometne sigurnosti – kazao je Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Predviđeni rok izvođenja radova je tri mjeseca nakon potpisa ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.