Neodgovornost pojedinca ili nešto drugo?

Stanari šibenskih ‘Bermuda’ ogorčeni postupkom poštara: ‘Neka nam kažu, ako su u štrajku!’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Ako poštari idu u štrajk neka nas o tome obavijeste. Ovako ostavljena pošta na hrpi pokraj sandučića može završiti i u smeću, a mi ćemo onda dobivati ovrhe’, ogorčena nas je nazvala stanarka prve zgrade ‘Bermuda’ na Baldekinu.

Opisala nam je kako je u ponedjeljak u ulazu zgrade naišla na svu poštu za stanare 115 stanova ostavljenu na hrpi pored poštanskih sandučića i poslala nam fotografiju.

– Ovo je današnja slika dostave pošte u Ulicu Stjepana Radića 54a , prva Bermuda. Zgrada ima 115 stanova i nije nam jasno o čemu se radi. Ako pošta ide u štrajk neka nas obavijeste, bar toliko. Tu ima uplatnica od računa, mirovina, netko može sve baciti u smeće i ljudima će stići ovrhe. Molim vas da ovo objavite jer ako se radi o pojedincu zna se i tko je taj – rekla nam je jedna stanarka druge zgrade ‘Bermuda’.

Naš upit odmah smo uputili Uredu za korporativne komunikacije Hrvatske pošte jer je to jedini način komunikacije s tom državnom tvrtkom. Spomenuli smo im kako često slušamo reakcije građana nezadovoljnih njihovom uslugom, odnosno načinom dostave pošiljaka. Poštari niti ne pokušavaju dostavu na vrata, nego ostavljaju poruku za preuzimanje pošiljke u poštanskom uredu, a sada se dogodilo i da svu poštu ostave na hrpi u hodniku zgrade.

Iz Hrvatske pošte vrlo brzo smo dobili mail u kojem traže da im opišemo konkretan slučaj i adresu na kojoj je ostavljena pošta.

– Zahvaljujemo na upitu. Molimo Vas da nam navedete koja adresa je u pitanju kako bismo mogli izvršiti detaljnu provjeru i utvrditi što se točno dogodilo. Nastavno na provjeru, odgovorit ćemo Vam na upit – napisali su iz Hrvatske pošte.

Međutim, do zaključenja teksta nismo dobili novi odgovor.

Zanimljivo je i to što su građani na Facebooku otvorili grupu Dnevna Doza Pomoći Hrvatska Pošta u kojoj se svakodnevno mogu pročitati brojni problemi s dostavom pošiljaka.

– Promjeniti nešto možemo samo zajedno! Nedostatak kvalitetne podrške i pomoći nakon što je nastao problem sa vašim paketom, podršku niste dobili pozivom na 072 ili slanje emaila na kontakte Pošte, zatražite pomoć na grupi jer Pošta uopće nema podršku koja bi vam adekvatno pomogla, pitajte u grupi. Grupa će raditi na edukacije kako pravilno pakirati, edukacije na temu prava i pravilnika koje korisnici Pošte ne znaju pa često dolazi do neopravdanih problema – napisali su administratori grupe.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.