Izdana lokacijska

Slovenci će u Biskupiji graditi solarnu elektranu

Županijski Odjel za prostorno uređenje i gradnju izdao je lokacijsku dozvolu za izgradnju solarne elektrane ‘Vrbnik’ u Općini Biskupija. Nova fotonaponska elektrana u Biskupiji bila bi snage 4,5 megawata, a uz nju će se graditi priključni SN vod, pristupna prometnica i objekt infrastrukturne namjene energetskog sustava.

Fotonaponsku elektranu ‘Vrbnik’ planira graditi šibenska tvrtka Vjetroelektrane Glunča, koja je od veljače 2016. godine u vlasništvu slovenskog Petrola i od tada gospodari vjetroelektranom u Boraji. Njezina ukupna instalirana električna snaga je 20,7 megawata, a sastoji se od devet vjetroagregata tvrtke Siemens s godišnjom proizvodnjom od 53 gigawatsata električne energije.

Na temelju lokacijske dozvole investitor ne može početi s građenjem, već je potrebno ishoditi akt za građenje, a dozvola vrijedi dvije godine.

Kako je objavljeno na stranici tvrtke u 2018. godini ostvarili su 5,1 milijun eura prihoda od prodaje, neto dobit iznosila im je 1,3 milijuna eura, a vrijednost tvrtke na kraju 2018. godine iznosila je 8,3 milijuna eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.