Očekuje se urod od oko 500 tona

Slasni plodovi na šibenskoj pijaci. Ovako ćete prepoznati one prave vrgoračkeFoto: Hrvoje Jelavić/PIXELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iza Uskrsa počela je berba jagoda na području Vrgorca i na šibensku tržnicu stigli su prvi slasni plodovi koje ćete lako prepoznati i po novim brendiranim čašicama i kutijama. Vrgoračke jagode prodaju se danas za 40 kuna po kilogramu.

– Isključivo u tamnoplavoj čašici s naljepnicom Vrgorac quality, na kojoj piše Vrgoračka jagoda Hrvatska, je jagoda iz Vrgorca, sve ostalo je prevara – poručio je nedavno predsjednik Udruge Vrgoračka jagoda Slobodan Dropulić.

Osamdesetak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva s vrgoračkog područja koji se bave uzgojem jagoda očekuje urod od oko 500 tona visokokvalitetne jagode.

U Vrgorcu su riješili i problem manjka berača jagoda jer puno sezonaca nije otišlo raditi na Makarsku rivijeru pa su odlučili sudjelovati u berbi i tako zarađivati.

Srećom za sve uzgajivače interes otkupljivača postoji pa će ovih dana vrgoračka jagoda biti na tržnicama većih gradova u Hrvatskoj, u novoj ambalaži koja je napravljena za ovu sezonu čime bi se razlikovala od uvozne jagode.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.