Očekuje se urod od oko 500 tona

Slasni plodovi na šibenskoj pijaci. Ovako ćete prepoznati one prave vrgoračkeFoto: Hrvoje Jelavić/PIXELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iza Uskrsa počela je berba jagoda na području Vrgorca i na šibensku tržnicu stigli su prvi slasni plodovi koje ćete lako prepoznati i po novim brendiranim čašicama i kutijama. Vrgoračke jagode prodaju se danas za 40 kuna po kilogramu.

– Isključivo u tamnoplavoj čašici s naljepnicom Vrgorac quality, na kojoj piše Vrgoračka jagoda Hrvatska, je jagoda iz Vrgorca, sve ostalo je prevara – poručio je nedavno predsjednik Udruge Vrgoračka jagoda Slobodan Dropulić.

Osamdesetak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva s vrgoračkog područja koji se bave uzgojem jagoda očekuje urod od oko 500 tona visokokvalitetne jagode.

U Vrgorcu su riješili i problem manjka berača jagoda jer puno sezonaca nije otišlo raditi na Makarsku rivijeru pa su odlučili sudjelovati u berbi i tako zarađivati.

Srećom za sve uzgajivače interes otkupljivača postoji pa će ovih dana vrgoračka jagoda biti na tržnicama većih gradova u Hrvatskoj, u novoj ambalaži koja je napravljena za ovu sezonu čime bi se razlikovala od uvozne jagode.


Pratite nas i na društvenim mrežama: