Zapalite lampione u prozorima

Šibenčani će se lampionima i misom prisjetiti žrtve Vukovara i Škabrnje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Večer uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 1991., u utorak 17. studenog s početkom u 17.30 sati na Trgu palih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku, učenici 6. razreda Osnovne škole Meterize i članovi Društva ‘Naša djeca’ zapalit će lampione u znak sjećanja na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji.

Lampione u obliku vukovarskog vodotornja, simbola žrtve ovog herojskog hrvatskog grada, zapalit će i predstavnici Grada Šibenika. Zbog epidemioloških razloga, u simboličnom programu sudjelovat će samo jedan osnovnoškolski razred.

Lampioni će biti zapaljeni i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku.

U organizaciji Župe Gospa vanka Grada također u utorak, 17. studenog s početkom u 18 sati bit će služena sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu, nakon čega će lampioni biti zapaljeni u Perivoju Luje Marune.

Pozivaju i se svi naši sugrađani da paljenjem lampiona u svojim domovima odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim žrtvama Domovinskog rata.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 18. studenog od ove godine proglašen je državnim blagdanom i neradnim danom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: