Umjesto Žurića Erceg

‘Propali igrač’ i bivši vlasnik Hacijende preuzeo restoran na Jadriji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dubravko Žurić, više nije direktor tvrtke ‘Naš Baldekin’ koja je od Šibensko-kninske županije dobila koncesiju za restoran na Jadriji. Taj restoran krajem ljeta je svečano otvoren, a sada je opet zatvoreno gradilište. Trgovački sud u Zadru objavio je 4. rujna promjenu osobe ovlaštene za zastupanje po kojoj je novi direktor Denis Erceg iz Zagreba.

Šibenčanin Denis Erceg (57) poznat je i kao bivši vlasnik diskoteke Hacienda u Vodicama, a potom je kupio i zagrebačke klubove Gallery i The Best te porečki Byblos, koji su bili poznata okupljališta ljudi željnih noćnog života. On posluje tako da kupuje derutne i propale klubove koje uređuje i njima upravlja nekoliko godina nakon čega ih prodaje za nekoliko puta više novca nego što je uložio.

Denis Erceg bio je, inače, talentirani nogometni igrač 70-ih i 80-ih, bio je kapetan kadetskih i juniorskih reprezentacija Jugoslavije i igrač Hajduka. Kako je o njemu 2007. godine pisao Nacional, bio je poznat i po čestim noćnim izlascima s kojih bi direktno dolazio na treninge. Međutim, za sebe kaže da je propali igrač.

– Kad nogometaš završi karijeru vizit karta su mu klubovi u kojima je uspješno igrao. Sve ostalo su propali igrači, a ja sam jedan od njih. Malo sam više volio noćni život, a i slava mi je malo pomutila pamet. Nisam imao karijeru kakvu sam mogao napraviti, bio sam dosta talentiran. Ista je stvar i s ugostiteljstvom. Prilikom otvaranja lokala dekor je 80 posto uspjeha, a rad 20 posto, prva dva mjeseca. Samo tri mjeseca poslije sve se mijenja i onih 20 posto uspjeha je u talentu, a 80 u radu – govorio je tada za Nacional Erceg.

Uprava Hajduka odlučila ga je zbog čestih noćnih izlazaka suspendirati pa je otišao igrati za svoj matični klub Šibenik koji se tada natjecao u drugoj jugoslavenskoj ligi. Nakon što, prema njegovim riječima, Šibenik nije ispunio uvjete iz ugovora napustio je Šibenik i otišao u Francusku.

Nogomet je napustio u 29. godini i nastanio se u Parizu. Kako je završio ugostiteljsku školu, a imao je i nešto novca od igranja nogometa, otvorio je lokal u centru Pariza zajedno s Milošem Bursaćem, svojim partnerom iz igračkih dana i noćnih izlazaka.

U Hrvatsku se vratio 2002. i počeo otvarati nove diskoteke. Vodički klub Hacienda bio je prvi klub koji je Erceg kupio nakon što je došao iz Francuske 2002. godine. Kaže da ga je kupio u potpuno derutnom stanju. Brzo ga je preuredio i postao je jedan od najpopularnijih klubova na Jadranu. Ubrzo su se susjedi koji žive u blizini počeli žaliti na buku iz kluba tražeći zatvaranje, a Erceg tvrdi da je riječ o kućama koje nemaju građevinsku dozvolu. Klub Gallery u Zagrebu preuredio je 2005. godine i uveo neke novine u vođenju kluba, poput rezervacije stola. Oba kluba Erceg je prodao za više novca nego što je u njih uložio.

Ercegu je 2013. godine netko u Zagrebu zapalio skupocjeni Range Rover, i to samo četiri dana nakon što je, također u Zagrebu, izgorio Porche njegovog poslovnog partnera, Francuza iz Los Angelesa.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.