Pod okriljem noći

Na zgradi Hrvatskih suverenista u Šibeniku osvanuo grafit ‘Bella ciao’: ‘Očito smo trn u oku svim ostalima’Foto: www.hrvoje.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvoje Zekanović, kandidat za gradonačelnika i predsjednik stranke Hrvatskih suverenista na svojoj stranici Hrvoje.hr objavio je da je noćas na prostorije Hrvatskih suverenista u samom centru Šibenika izvršen vandalski napad.

– Netko je pod okriljem noći crvenim sprejom ispisao fasadu službenih prostorija. Natpis ‘bella ciao’ koji je jutros osvanuo na fasadi je neslužbena ljevičarska himna, međutim pošto u Šibeniku ne postoji niti jedna stranka ili kandidat desnog političkog spektra osim Hrvatskih suverenista autor ovog natpisa može biti podupiratelj bilo koje političke opcije s obzirom da su sve u lijevom dijelu političkog spektra – objavio je Zekanović na svoj stranici.

Naime, ta pjesma je nastala još krajem 19. stoljeća kada su je pjevale radnice na rižinim poljima diljem Italije, a do današnjeg dana smatrana je pjesmom lijevog prizvuka, pjesmom radništva, te pjesmom slobode i otpora.

Tom prilikom, zbog ovog vandalskog čina, kako ga je nazvao predsjednik Suverenista Hrvoje Zekanović u 10 sati sazvao je i izvanrednu tiskovnu konferenciju ispred prostorija stranke.


Pratite nas i na društvenim mrežama: