Instalacija ružičaste vrpce od papira

Mjesec borbe protiv raka dojke obilježen milenijskom fotografijom Šime Strikomana na Poljani

FOTO Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke koji se obilježava tijekom listopada, fotograf Šime Strikoman u subotu je snimio Milenijsku fotografiju ružičaste vrpce na Poljani, u organizaciji Saveza udruga protiv raka dojke (SURD), Lige protiv raka Šibensko – kninske županije, Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije.

Inače, ovo je osma milenijska fotografija s temom ružičaste vrpce, ali zbog epidemioloških razloga, vrpcu nisu mogle svojim tijelima oblikovati žene kao prethodnih godina.

– Kako sam ja nazvao na novomilenijski način- od papira je napravljena instalacija, a žene i građani grada Šibenika bili su oko nje, samo kao dokument vremena –  rekao je Strikoman za HRT.

Podsjetimo, redovitim samopregledom žena može na vrijeme uočiti i najmanju promjenu na dojci, a tako i spasiti svoj život, a uz sve dijagnostičke metode, samopregled i dalje ostaje najvažnija i najdostupnija metoda ranog otkrivanje karcinoma dojke. Preporučuje ga se ga provoditi redovito, svaki mjesec u isto vrijeme, tri do pet dana nakon završetka menstrualnog ciklusa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.