Raste zanimanje roditelja

Još četiri šibenske osnovne škole uvode produženi boravak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za produženi boravak zainteresirano je čak 219 učenika šibenskih osnovnih škola, rezultat je to predupisa u prve razrede. Uz dosadašnje tri osnovne škole Jurja Šižgorića, Tina Ujevića i Jurja Dalmatinca, još četiri škole će dobiti tu mogućnost, a to su: Vidici,  Fausta Vrančića, Meterize i Petra Krešimira IV.

Nakon predupisa u prve razrede osnovnih škola za 2021./22. školsku godinu interes za uključivanje prvašića u program produženog boravka iskazalo je 140 roditelja. Osim za učenike prvih razreda, program produženog boravka za učenike drugih i trećih razreda nastavlja se i sljedeće školske godine čime će ukupno 219 učenika koristiti produženi boravak u ukupno 13 odgojno-obrazovnih skupina. U aktualnoj školskoj godini, podsjetimo, programom produženog boravka obuhvaćeno je 79 djece u pet odgojno-obrazovnih skupina.

– Interes roditelja nije nas iznenadio budući da nam je to bio i ključni motiv za uvođenje produženog boravaka u onim školama koje ga mogu organizirati. Ovo je nastavak našeg ulaganja u poboljšanje standarda života naših sugrađana, posebice djece i mladih – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Za ovu namjenu u Proračunu će biti  osigurano 1,2 milijuna kuna čime će se financirati plaće i ostala materijalna prava učitelja u produženom boravku, didaktički materijal i pribor, režijski troškovi, troškovi opremanja i prilagođavanja prostornih i drugih uvjeta u cilju provedbe što kvalitetnijeg programa dok troškove prehrane snosi roditelj.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada koji se prema potrebama organizira za učenike razredne nastave od prvih do trećih razreda u trajanju od pet sati te započinje nakon redovite nastave i završava u 17 sati. Program produženog boravka svaka škola usklađuje s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim, kadrovskim i prostornim uvjetima. Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi uvođenje i provođenje ovoga programa u osnovnim školama povjereno je jedinicama lokalne i područne samouprave koje i financiraju izvođenje programa.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.