Pokrenuta procedura javne nabave

Hrvatske ceste traže izvođača koji će za 34 milijuna kuna izgraditi čvor RokićiFoto: ilustracija/Arhiva

Hrvatske ceste počele su postupak javne nabave za izvođača radova rekonstrukcije čvora Rokići. U tijeku je savjetovanje s gospodarskim subjektima, odnosno postupak u kojem potencijalno zainteresirani izvođači radova mogu pregledati natječajnu dokumentaciju i uputiti primjedbe na planirane procese, tehnologije, količine pojedinih radova i troškovnike.

– Vrijednost radova procijenjena je na 34 milijuna kuna, a sam natječaj za izbor izvođača radova, ukoliko ne bude previše primjedbi zainteresiranih, trebao bi biti raspisan do kraja ovog mjeseca. Grad Šibenik i Ured državne će u ime Hrvatskih cesta i za njihov novac obaviti otkup zemljišta potrebnog za izgradnju. Svima koji se nisu odazvali javnom pozivu za otkup Hrvatske ceste će napraviti izvlaštenje – kazao nam je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Podsjetimo, Čvor Rokići bit će izgrađen prema dorađenom projektu tvrtke Donat iz Zadra.

– S obzirom na stupanj razrađenosti projektne dokumentacije i ishođene dozvole za rekonstrukciju čvora Rokići na državnoj cesti D8, u suradnji sa Gradom Šibenikom, kao konačno rješenje izabrano je korigirano rješenje tvrtke Donat iz Zadra. Izmjene projektne dokumentacije odnose se na dogradnju traka za skretanje u gradsku četvrt Mažurice iz smjera Zadra, te dogradnju pješačkih staza – navode iz Ured za odnose s javnošću Hrvatskih cesta u odgovoru na pitanje Šibenskog portala.

Prvotno je bilo planirano da će radovi trajati devet mjeseci, no u postupku savjetovanja uočeno je da su Hrvatske ceste udvostručile rog izgradnje.

– Kada smo vidjeli da je novi planirani rok 18 mjeseci odmah smo reagirali i telefonski se usprotivili tolikom produljenju. Iz Hrvatskih cesta rekli su nam da će uvažiti primjedbu Grada i šaljemo im pisani prijedlog u kojem tražimo da rok izvođenja radova ne prijeđe godinu dana – kazao nam je Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.