U ponedjeljak prve olakšice

Gradsko vijeće ‘na daljinu’ donijet će mjere za pomoć obrtnicima i roditeljima vrtićke djece

Sjednica Gradskog vijeća Šibenika u ponedjeljak će biti održana uz glasovanje vijećnika putem elektroničke pošte, a planirano je donošenje žurnih odluka kojima će se rasteretiti poslovanje poslovnih subjekata u gradskim prostorima te troškovi roditelja djece koja pohađaju gradske vrtiće.

Odlukom o dopuni Odluke o komunalnoj naknadi i Odluke o komunalnom doprinosu omogućit će se u posebnim okolnostima preusmjeravanje dijela tog novca i u druge svrhe od onih koje su do sada bile propisane.

Također će za godinu dana biti odgođena obveza plaćanja komunalne naknade za nekretnine koje služe u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije COVID -19 virusom poduzetnicima kojima je poslovanje otežano ili ugroženo, i to rate za travanj, svibanj i lipanj. Poduzetnicima kojima je poslovanje, zbog mjera Stožera, potpuno obustavljeno bit će otpisan dug za komunalnu naknadu za vrijeme zabrane rada i to od 1. travnja ove godine.

Grad Šibenik oslobodit će plaćanja zakupnine sve poslovne subjekte u prostorima u vlasništvu Grada, a kojima je mjerama Stožera onemogućen rad, a svi korisnici javne površine bit će oslobođeni plaćanja naknade za korištenje javne površine u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja uz ovlasti gradonačelniku da, bude li potrebe, to razdoblje i produlji.

Svim roditeljima koji koriste usluge šibenskih predškolskih ustanova Smilje i Šibenska maslina, sudjelovanje u cijeni bit će umanjeno za sve one dane u kojima tu uslugu nisu koristili.

Sjednica je sazvana sukladno Uputama Ministarstva uprave, a ishod glasovanja po točkama dnevnog reda bit će dostupan na službenim web stranicama Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.