Porez na potrošnju vraća se na staro

Grad Šibenik planira ukinuti poreznu olakšicu za ugostitelje jer više nema zabrane rada

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik je objavio prijedlog odluke kojom od početka sljedeće godine planira vratiti stopu poreza na potrošnju sa 1,5 posto na 3 posto.

Kako navode u obrazloženju, zbog pandemije bolesti COVID-19 i mjera koje su bile donijete od strane Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a kojima se ograničava i u nekim djelatnostima potpuno obustavlja rad određenih djelatnosti, bila je uočena potreba ciljano pomoći dijelu gospodarstva koje djeluje na području Grada Šibenika te je Grad Šibenik smanjio stopu poreza na potrošnju na 1.5 posto za 2020. godinu.

S obzirom da više ne postoji zabrana obavljanja ugostiteljske djelatnosti, a istovremeno vodeći računa o fiskalnoj stabilnosti proračuna grada Šibenika, predlaže se Gradskom vijeću da prihvati ovaj prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o porezima Grada Šibenika u tekstu kako je to gore navedeno, odnosno da vrati stopu poreza na potrošnju na 3 posto.

Važeći zakon o lokalnim porezima određuje da se lokalni porezi mogu mijenjati odlukom predstavničkog tijela, pod uvjetom da je donijeta do 15. prosinca tekuće godine da bi se mogla primjenjivati u idućoj godini.

Prijedlog odluke je na javnom savjetovanju do 5. prosinca do kada svi zainteresirani mogu uputiti svoje primjedbe, prijedloge ili komentare na za to objavljenom OBRASCU.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.