Frane Malenica ne očekuje kašnjenja

FOTO Gradilišta Aglomeracije otvorena: ‘Tempo radova je više nego odličan’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na svim gradilištima projekta Aglomeracije Šibenik radovi nisu prekinuti i svi zaposlenici Vodovoda i odvodnje Šibenik, koji su na tom projektu angažirani, su u punom pogonu, potvrdio je za Šibenski portal Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik.

– Sva su naša gradilišta i dalje aktivna, naši djelatnici obavljaju sve svoje zadaće. Očekujem da će se sutra sastati koordinacija pa ćemo znati nastavljaju li svi izvođači radove s istim brojem radnika. Do sada je tempo radova i više nego odličan i ne budu li izvođači imali problema s brojem raspoloživih radnika svi će se rokovi ispoštovati – kazao je Malenica.

Kako veliki broj izvođača ima radnike koji nisu s područja Šibenika, za njih mora osigurati propusnice za dolazak i odlazak s posla, a na gradilištu poštivati sve sigurnosne i mjere prevencije pojave i širenja koronavirusa.

Podsjetimo, od 16. ožujka za promet je na desetak dana zatvoren spoj Stare ceste i Istarske ulice, kako bi bili obavljeni radovi na sanaciji važnog čvorišta kanalizacijske, vodovodne i energetske mreže. Zamjenom postojećih instalacija i ugradnjom novih instalacija većih profila i kapaciteta osigurati će se kvalitetnija razina usluga za sve stanovnike. To su ujedno i završni radovi u sklopu posljednje, četvrte faze radova u Ulici kralja Zvonimira.

Od petka su za promet zatvorene ulice Gomnjanik i Aleksandra Curavića na Brodarici zbog radova koji će trajati će do 15. lipnja ove godine. Ulice su zatvorene za sav promet osim stanarima s kojima je dogovoren poseban režim prometovanja. S predstavnicima Mjesnog odbora postignut je dogovor po kojem radovi na postavljanju vodovodnih i kanalizacijskih instalacija u navedenim ulicama započinju 20. ožujka i traju do 15. lipnja kada će se radovi prekinuti, a ulice na dijelu izvođenja radova vratiti u stanje prilagođeno za neometano prometovanje vozila i pješaka. Nakon ljetne stanke radovi će se nastaviti.

Od ponedjeljka su u sklopu projekta Aglomeracije počeli radovi na gradnji novog kolektorskog voda koji će povezati sustav odvodnje dijelova Crnice i Zagrađa s postojećim kolektorskim cjevovodom na obali. Trasa novog kolektorskog voda prolazi stubama koje vode od ulice Paška Trlaje, kraj Svete Nedjeljice do Obale prvoboraca koje se zbog izvođenja radova neće moći koristiti do završetka radova. Najkraća pješačka komunikacija prema Dolcu je kroz bedem, Ulicom sv. Križa. Nakon završetka radova na cjevovodu stube će se obnoviti i urediti. Planirano je da ti radovi budu gotovi do 15. lipnja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: