Danas do 12 sati na ulazu u Perivoj Roberta Visianija

FOTO Akcija Zelenog grada: Zamijenite plastične vrećice za platnenu torbu i podržite pozitivan odnos prema okolišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akcija Zelenog grada u kojoj će građani moći zamijeniti plastične vrećice za platnenu torbu započela je danas, 18. prosinca, u 10 sati na ulazu u Perivoj Roberta Visianija s Poljane. Održava u sklopu Međunarodnog dana protiv plastičnih vrećica koji se obilježava 19. prosinca, a trajat će do 12 sati.

Podsjetimo, akcija je dio stalne misije Zelenog grad Šibenik u kojoj nastoje educirati i poticati građane na pozitivan odnos prema okolišu te ukazivati na važnost promjene stava i navika.

– Namjera nam je potaknuti građane Šibenika da zamjenom jednokratnih plastičnih vrećica za ekološke platnene torbe s prigodnim natpisom ‘Moj Grad je Zeleni grad’, mogu značajno smanjiti količine nepotrebnog otpada i pomoći u zaštiti okoliša. Obzirom da je kupovina najintenzivnija upravo uoči blagdana, tako će građani trebati donijeti pet plastičnih vrećica kako bi ih zamijenili za jednu platnenu torbu – poručuju iz Zelenog grada.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.