Nitko ne zna što će 'niknuti'

Država prodala vidikovac: Talijanski bunkeri na Luguši prešli u vlasništvo NijemcaFoto: Facebook/Iz Šibenika si ako...
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bager na vrhu brda Luguša iznad Šibenika, lokaciji s koje puca prekrasan pogled na grad i okolicu, uzbunio je Šibenčane koji poznaju taj lokalitet. Uz nagađanja kako se opet postavlja neki odašiljač, kako je srušena štala u kojoj su Talijani držali mazge, javili su se i bolje upoznati sugrađani najavljujući na toj lokaciji izgradnju glamping kampa.

Činjenica je da taj dobro utvrđeni lokalitet talijanske vojske za vrijeme Drugog svjetskog rata, više nije u vlasništvu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Novi vlasnik je od kolovoza prošle godine tvrtka Crna vatra, registrirana u Šibeniku za graditeljstvo i usluge, a vlasnik joj je Stefan Kroner iz Munchena. Tvrtka je registrirana, između ostaloga i za posredovanje u prometu nekretnina, iznajmljivanje apartmana te turističke usluge u nautičkom turizmu.

Kroner je i suvlasnik u tvrtci Murterski dvori s Denisom Poljakom iz Vodica te direktor tvrtke Plavo more Dalmatia, također registriranoj u Šibeniku, a čiji je osnivač Limoy Fundacion iz Lihtenštajna.

Što tvrtka Crna vatra planira raditi na Luguši nije poznato, a za sada nisu tražili nikakve dozvole za gradnju, niti je lokacija obilježena kao službeno gradilište. Koliko je vidljivo na terenu, bager samo čisti i ravna prostor.


Pratite nas i na društvenim mrežama: