Gradski čuvari zborskog pjevanja

Carmina Burana odzvanjat će s najljepše pozornice Jadrana: Kolaši zahtjevnom izvedbom slave 120 godina postojanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko pjevačko društvo Kolo sutra s početkom u 19.30 sati na tvrđavi svetog Mihovila proslavit će 120. godišnjicu postojanja izvedbom atraktivne i nadasve izvedbeno zahtjevne Carmina Burane. Na pozornici će im se pridružiti Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske te Mješoviti pjevački zbog ‘Rijeka – Sempre Allegro’.

Cjelovečernjim koncertom ‘gradski čuvari’ zborskog pjevanja počastit će svoje Šibenčane i njihove goste ususret obilježavanju Dana grada Šibenika. Da je Kolo od početka djelovanja do danas steklo status simbola grada potvrđeno je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj sinoć na tvrđavi Barone. Tom je prilikom Kolašima uručena Nagrada Grada Šibenika za iznimna postignuća u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe.

– Čini mi se da su amateri koji se bave nečim iz ljubavi vrsta u izumiranju, ali sretni smo što živimo u gradu koji nečije zalaganje prepoznaje i vrednuje. Nagrade su nam svakako poticaj da nastavimo sa svojim radom i da budemo što bolji. Nadamo se da ćemo biti inspiracija i nekim drugima, koji će čuvati naše šibensko i hrvatsko kulturno naslijeđe i našu povijest od zaborava – izjavila je Miljenka Bujas, predsjednica ŠPD Kolo prilikom preuzimanja nagrade.

Podsjetimo, Kolašima je u lipnju predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar–Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Da su u tome i više nego uspješni potvrđuju i brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Tvrđava kulture Šibenik od samog otvorenja ljetne pozornice na najstarijoj šibenskoj tvrđavi organizira koncerte Kolaša i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, koji joj se iz godine u godinu rado vraćaju. Njihov ovogodišnji nastup veliko je finale sezone večernjih događanja koje se ne propušta – poručuju iz JU Tvrđava kulture Šibenik.

Ulaznice za koncert još su uvijek dostupne na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu te sustavima Eventim i Croatia Tickets, po cijeni od 100 kuna.

Članovi Kluba prijatelja mogu ostvariti popust od 10 posto na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od pet posto na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu. Također, svi korisnici Mastercard i Maestro kartica pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 10 posto pri kupnji na bilo kojem od navedenih prodajnih mjesta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: