Više

  Danas je 'in' biti Šibenčaninom

  Burić sa Poljane obećao da će svi najavljeni projekti do 2025. biti i napravljeni

   

  U startu kampanje za drugi krug izbora u Šibeniku pred medije je na Poljani stao aktualni HDZ-ov gradonačelnik Željko Burić s kandidatom za zamjenika Danijelom Miletom i timom suradnika koji su do sada radili na gradskim projektima.

  – Zahvala svima onima koji su izašli na izbore i glasovali te na taj način sudjelovali i kreirali budućnost grada Šibenika. Posebna zahvalnost onim mojim sugrađankama i sugrađanima koji su dali povjerenje meni kao kandidatu za gradonačelnika i listi HDZ-a za Gradsko vijeće. Ja se ne zamaram niti vučem zaključke iz nekakvih postotaka i brojki. Vučem zaključke iz onoga kako su građani protekle četiri godine ocijenili i našu komunikaciju, ali i kako su ocijenili sve ono što smo napravili za ovaj grad – poručio je Burić.

  Burić je naglasio kako mu je posao takav da komunicira s ljudima diljem Hrvatske i oni mu govore da je u Šibeniku napravljeno puno.

  – Šibenik je definitivno osvjetlao obraz. Šibenik nije grad, kad ga spomenete da se tapše po ramenima i kaže bit će bolje. Šibenik je grad za kojeg se kaže, napravili ste sjajnu priču, postali ste prepoznatljivi. Ta sjajna priča zasluga je ljudi koji su radili u interesu ovog grada, koji imaju različite obveze i funkcije, zvali ih mi ravnateljima ili direktorima – kazao je Burić.

  U drugom krugu očekuje da će Šibenčanke i Šibenčani to prepoznati i za dva tjedna u izbornu nedjelju uz obećanje svima da će nastaviti raditi i realizirati sve ono što je planirano od 2013. godine.

  – Ova gradska uprava i ja osobno nudimo kontinuitet, a na kraju sve mora biti uglavljeno u sveti cilj za ovaj grad – prekrasnu sliku Šibenika. Mi smo jedina politička opcija i ja sam jedini kandidat koji imamo točnu i jasnu viziju za sljedeće mandatno razdoblje. Svaki naš projekt je u dubokoj fazi razrade, gotovo pred realizacijom. I svaki naš projekt ima jasan izvor financiranja. Šibenik je jedan od tri grada koji je osigurao i treći izvor financiranja iz mehanizma Integralnih teritorijalnih ulaganja. Sve što smo najavljivali napraviti do 2025. godine, ja obećavam javno, bit će i napravljeno – zaključio je Burić i pozvao sugrađane da glasaju za HDZ i njega.

  Kratko se obratio i Danijel Mileta koji jedva čeka završetak izborne kampanje koja ih, kako je rekao, dekoncentrira u svakodnevnom poslu.

  – Pred nama je još puno projekata, puno potreba ljudi. Puno gradskih četvrti i mjesnih odbora treba još unaprijediti, dodatno razviti. Idemo raditi – kazao je Mileta.

  U ime okupljenih pročelnika, direktora i ravnatelja gradskih odjela, tvrtki i ustanova podršku HDZ-u i kandidatu Željku Buriću dali su Dragan Zlatović, Gorana Barišić Bačelić i Maja Gulin.

  – Zahvala svima koji su izišli na izbore i učinili da se Šibenik plavi plavom bojom. Na svim biračkim mjestima uvjerljiva, snažna podrška gradonačelniku Buriću, Danijelu Mileti i listi HDZ-a za Gradsko vijeće Šibenika. Hvala vam što ste prepoznali da se Šibenik promijenio, ne samo u materijalnom smislu, kroz fortice, Poljanu, izgradnju Aglomeracije i prometnica i sve ono što smo učinili da grad izgleda vizualno drukčije. Ali ovaj grad izgleda drukčije i duhovno. On je ponovno vratio ponos, vratio je vjeru i samopoštovanje. Danas je Šibenčaninom biti ‘in’ i u Zagrebu, u Splitu i u svijetu koji nas nominira i nagrađuje. Toga ne bi bilo da nemamo izbornika, gradonačelnika Burića i njegov tim koji je na tome radio – zaključio je Zlatović.

  Gorana Barišić Bačelić je u ime svih ravnatelja gradskih ustanova rekla kako su u proteklih sedam-osam godina sa svima u gradskoj upravi imali sjajnu suradnju, otvorena vrata i podršku.

  Kontinuitet je važan i za Maju Gulin jer se, kako kaže, aktualna gradska uprava sustavno bavi dječjim vrtićima te ostvaruje projekte u toj djelatnosti na brz i efikasan način.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Carević u Kupu možda krene s Miševićem na...

  Nogometaši Šibenika u srijedu (15.30h) igraju svoju prvu utakmicu u ovosezonskom Kupu Hrvatske, natjecanju u kojem su prošle sezone otišli do finala i izgubili...

  Sunčani u grupnoj fazi LEN Euro Cupa protiv...

  Nakon što su uspješno odradili kvalifikacijsku rundu u Rijeci, vaterpolisti Solarisa doznali su suparnike u grupnoj fazi LEN Euro Cupa. Ždrijeb je Sunčane smjestio...

  U Šibeniku obilježen Dan policije. Proslavu uveličali predstavnici...

  Polaganjem vijenaca na Spomen ploči smrtno stradalim policijskim službenicima u Mandalini te kod Središnjeg križa na Kvanju počelo je obilježavanje Dana policije, koji se...

  NAJNOVIJE

  Carević u Kupu možda krene s Miševićem na golu, dvojica igrača dobila pretpozive za U21 vrstu

  Nogometaši Šibenika u srijedu (15.30h) igraju svoju prvu utakmicu u ovosezonskom Kupu Hrvatske, natjecanju u kojem su prošle sezone otišli do finala i izgubili...

  Sunčani u grupnoj fazi LEN Euro Cupa protiv Talijana, Španjolaca i Francuza

  Nakon što su uspješno odradili kvalifikacijsku rundu u Rijeci, vaterpolisti Solarisa doznali su suparnike u grupnoj fazi LEN Euro Cupa. Ždrijeb je Sunčane smjestio...

  U Šibeniku obilježen Dan policije. Proslavu uveličali predstavnici Županije i Grada Šibenika

  Polaganjem vijenaca na Spomen ploči smrtno stradalim policijskim službenicima u Mandalini te kod Središnjeg križa na Kvanju počelo je obilježavanje Dana policije, koji se...