ZAHUKTAVAJU SE PREGOVORI: Uskoro će biti poznato hoće li biti šibenske vaterpolske fuzije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nedavno smo saznali kako od spajanja dvaju šibenskih košarkaških klubova neće biti ništa, barem ove sezone. S druge strane, još uvijek nije poznato hoće se doći do svojevrsnog fuzioniranja dvaju vaterpolskih klubova, Šibenika i Adriatica, u novi klub, koji bi se, dođe li do toga, najvjerojatnije zvao Solaris. Pametniji bismo mogli biti sljedećeg tjedna kada će  se uprava VK Šibenik očitovati o platformi koju im je nedavno ponudio VK Adriatic. Što ona sadrži, ukratko nam je objasnio prvi čovjek Adriatica Zoran Guberina.

– Ta platforma nije ništa drugo nego neke vrste polazišne točke za pregovore, jer moramo krenuti od nekog prijedloga. Između ostalog, u njoj stoji kako bi u upravu novog kluba ušla dva člana VK Šibenik, ali bi većina bila iz Adriatica, što je vjerujem i logično. Ne želim zvučati grubo, naš klub je prvoligaš i mi u neku ruku diktiramo uvjete. Nismo opterećeni nikakvim dugovima, imamo zdrave temelje, za razliku od VK Šibenik, koji je zbog pogrešnih klupskih politika dospio tu gdje je. U tom novoosnovanom klubu bio bi zaposlen i jedan od tri sadašnja trenera Šibenika, a ostalima bi se moglo naći mjesto u drugom klubu, koji bi bio suport glavnom, a koji bi igrao u drugoj ligi i u kojem bi se između ostalog kalili mladi igrači. Hoće li se taj klub zvati Solaris 2 ili Adriatic, manje je važno – kazao nam je Guberina, ponovivši kako šibenski vaterpolo, želi li preživjeti, nema izbora nego  ujedinjenje dvaju klubova.

sport adriatic

– Mislim da je ovo zadnja prilika da se nešto napravi po tom pitanju, da se uhvati zalet, jer će već sljedeće godine biti manje novaca u proračunu za vaterpolo, a kada se to raspodijeli na dva kluba, onda će s tim sredstvima biti teško raditi – kaže predsjednik Adriatica.

A uprava VK Šibenik upravo se jučer sastala kako bi raspravila o platformi koju je ponudio Adriatic. Kako nam je kazao predsjednik Šibenika Tome Perak, sljedećeg tjedna će Adriaticu i Gradu Šibeniku poslati svoje prijedloge.

tomislav perak

– Mi u globalu nemamo ništa protiv osnivanja novog kluba, ali to mora biti izvedeno na pravi način. Platforma koju je ponudio Adriatic sadrži dosta stvari s kojima se ne slažemo, na koje ne možemo pristati. Da ne govorim kako sadrži i neke pravno upitne prijedloge. Mi smo, kao što je poznato, u predstečajnoj nagodbi i treba vidjeti što će biti s obvezama, infrastrukturom. Ne želimo učiniti neki potez suprotan zakonu – kazao nam je Perak.

Ostaje nam, dakle, vidjeti, hoće li ljudi iz Šibenika i Adriatica pronaći zajednički jezik, i kako će se u cijeloj toj priči postaviti Grad, koji, nije tajna, želi jedan vaterpolski klub.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.