VK ŠIBENIK I VK ADRIATIC BLIZU SPAJANJA: Osnivačka skupština novog kluba 15. kolovoza?!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska vaterpolska fuzija, čini se, uskoro bi se mogla ostvariti. Naime, nakon što su iz VK Adriatic nedavno poslali svojevrsnu pregovaračku platformu čelnim ljudima VK Šibenik, iz starijeg šibenskog kluba na adresu Grada Šibenika i Hrvatskog vaterpolskog saveza ovih su dana poslali memorandum u kojem je glavni zaključak da se ide u spajanje s Adriaticom, točnije, u osnivanje novog kluba.

– U tom memorandumu, kojeg smo nazvali ‘Sporazum o razumijevanju i suradnji’, navedeni su svi detalji, ali bit svega jest da je odlučeno da se ide u osnivanje novog vaterpolskog kluba koji će se gotovo sigurno zvati VK Solaris. U taj novi klub ušlo bi sve zdravo iz postojeća dva kluba, dok će se ono ‘bolesno’, da se tako izrazim, poslati na ‘liječenje’ – kazao nam je Tome Perak, predsjednik VK Šibenik.

Dodao je kako je cilj da novoosnovani klub igra u regionalnoj ligi, ali prije svega će se raditi na njegovoj stabilizaciji.

– Treba optimalizirati rad i po tom pitanju će uprava imati vrlo zahtjevnu zadaću. Ali, od nečega se mora krenuti, ono čega smo svi bili svjesni jest da klubovi odvojeno ne bi mogli još  dugo opstati – istaknuo je Perak, dodajući kako su prvi signali iz HVS-a vrlo dobri.

Inače, ako se sve bude odvijalo po planu, osnivačka skupština VK Solaris trebala bi se održati 15. kolovoza.


Pratite nas i na društvenim mrežama: