Unešićani s nestrpljenjem čekaju kvalifikacije: ‘Uvjeren sam da Zagoru vraćamo u treću ligu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Navijači i simpatizeri Zagore ovih su dana vrlo nestrpljivi. Prvenstvo i Kup već su spremljeni u džep, ali još uvijek se čeka na ostvarenje glavnog cilja – povratka u treću ligu. Naime, klub s Borovišta i preostala tri prvaka dalmatinskih županijskih liga razigravat će za dva mjesta koja vode u viši rang, a ždrijeb nikako da se odradi.

– Sve se malo odužilo zbog gašenja trećeligaša Neretve i zbog toga što Split nije dobio licencu za prvu i drugu ligu. Ali, neke najave govore da bi ždrijeb mogao biti održan danas ili sutra, a kao najizgledniji termini odigravanja kvalifikacija spominju se 6. odnosno 10. lipnja – kaže Valentin Pranić, dugogodišnji tajnik Zagore.

Osim navijača nestrpljivi su i igrači, tim više jer su već dugo vremena bez utakmica.

– Naša liga, za razliku recimo od splitske, odavno je završila, odigran je i Kup, tako da igrače održavamo ‘vrućima’ samo kroz treninge. Ali, siguran sam da će momci biti pravi kada za to dođe vrijeme – ističe Pranić.

Mogući suparnici Zagore u kvalifikacijama su Urania iz Baške Vode, Škabrnja i Župa Dubrovačka, a sistem je takav da će se ždrijebom odrediti dva para čiji će pobjednici, nakon dvije utakmice, izboriti ulazak u 3.HNL jug. Imaju li u Unešiću želja, odnosno koga bi htjeli izbjeći?

– Smatra se da je splitska županijska liga najkvalitetnija, pa bi shodno tome Urania kao prvak bila najteži suprnik. Ali, tko god da dođe ne bojimo se. Možemo sa svakim igrati, imamo kvalitetnu momčad koju smo uoči proljetnog dijela pojačali s četiri renomirana igrača, imamo i našu vjernu vojsku navijača, tako da smo optimisti. Uvjeren sam da ćemo se vratiti u treću ligu, čiji smo član bili 12 godina – zaključio je Valentin Pranić.

(foto: facebook)

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: