Rasturaju i na virtualnim travnjacima

Tko kaže da nema nogometa!? Dok traje epidemija e-Vatreni grabe prema Euru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ne miruju svi zeleni travnjaci zbog epidemije koronavirusa. Na onim virtualnim puno je akcije, lopta se kotrlja, a hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji odlično ide, baš kao i u onom stvarnom svijetu. Vatreni su, naime, osvojili drugo mjesto u kvalifikacijama za eEURO 2020. i tako izborili doigravanje za plasman na završni turnir.

UEFA je prošle godine predstavila prvo Europsko prvenstvo u e-nogometu, koje će ujedno biti i najveći e-nogometni turnir državnih reprezentacija do sada. Uefin eEURO 2020. godine igra se ekskluzivno putem platforme KONAMI eFootball PES 2020, čiji će se sadržaj bazirati na Europskom prvenstvu 2020. godine.

Odabir predstavnika putem internetskih turnira za eEURO održan je krajem 2019. godine, a Hrvatsku na ovom natjecanju predstavljaju Marko Gelo i Andrej Šporčić, finalisti selektivnog natjecanja. Njihov je cilj izboriti plasman na finalni turnir u Londonu, na kojem će sudjelovati 16 reprezentacija i za sada im, kao što smo kazali, ide odlično. U deset odigranih utakmica odveli su Hrvatsku do osam pobjeda i tako zauzeli drugo mjesto u skupini J, iza Francuske, a ispred Belgije, Armenije, Češke i Cipra. Tko će e-Vatrenima biti suparnik u posljednoj rundi kvalifikacija saznat ćemo uskoro.


Pratite nas i na društvenim mrežama: