Intervju s trenerom Crnice koji je po običaju bio 'bez dlake na jeziku'

Štrla: ‘Neki igrači ostali su dužni u prvom dijelu sezone. Reprezentacija? Stanković je trebao sam otići’Foto: MNK Crnica/Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi dio sezone malonogometaši Crnice završili su na petom mjestu, s 14 osvojenih bodova. Ako se pita Mladena Pericu Štrlu, moglo se i trebalo se više. Takav je, uvijek želi više, nikad do kraja zadovoljan.

– Moglo je i gore, a mogle je i puno, puno bolje – kaže trener šibenskog prvoligaša, s kojim smo napravili rezime prvog dijela prvenstva, ali i popričali o očekivanjima u nastavku sezone, te jasno, o reprezentaciji.

Dosadašnje igre i rezultate svoje momčadi ocijenio je trojkom.

– Bodovno smo tu negdje, na razini prethodnih prvoligaških sezona. Da nismo primali neke golove u zadnjim sekundama, recimo protiv Osijeka, s ta dva dodatna boda mogli smo biti treći. Dovoljno je reći da je njihov golman u tom susretu skupio rekordnih 25 obrana – kaže Štrla, dodajući kako je i korona utjecala na dosta toga.

– Istina, utjecala je i na druge momčadi, ali jedino su nama zatvorili dvoranu, što je apsurdno, ljudi su nam se smijali zbog tog nonsensa. Ali, valjda smo mi najpametniji – sarkastično će Perica. Svjestan je, međutim, da nisu samo vanjski faktori odnijeli dio bodova.

– Imamo dosta rezervi u momčadi, neki igrači ostali su dužni u prvom dijelu sezone, očekivao sam više i oni su toga svjesni. Recimo, vratar Bilić je imao problema sa zdravljem, zbog čega nije bio na razini na koju smo očekivali, ali uvjeren sam da će u nastavku, bude li sve u redu, dati puno više. Također, Stojković je lani bio puno bolji, ove je sezone zabio samo jedan gol, tako da i od njega očekujem da bude onaj pravi. Šteka nam realizacija, trebao bi se još netko priključiti Subotiću – ističe Perica, koji, dakle, s optimizmom gleda na drugi dio prvenstva.

– Imamo dobar raspored. U prvom dijelu praktički smo samo tri utakmice odigrali u svojoj dvorani, a u nastavku ćemo pet puta biti domaćini. Cilj je biti među četiri najbolje ekipe uoči play offa, osigurati prednost domaćeg terena i vjerujem da to možemo ostvariti. Pojačanja? Imali smo želju na početku sezone dovesti dva igrača, ali na koncu smo ih ostavili za zimski rok, kada su igrači jeftiniji. Nadam se da ćemo ih uspjeti dovesti, s tim da želimo igrače koji će biti istinska pojačanja, a ne dovoditi ih reda radi. Iako stoji da nam treba širina, u drugom dijelu i play offu veći je intenzitet i bolje je imati što dužu klupu – veli trener Crnice.

S obzirom da je jedan od naših najdugovječnijih futsal trenera, bilo je zanimljivo čuti njegovo mišljenje o reprezentaciji, o neuspjehu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i smjeni izbornika Mate Stankovića.

– Šteta što nismo prošli na SP, bio bi to jak vjetar u leđa cijelom hrvatskom futsalu. Neupitno je da smo bolji od Češke, a zašto nismo prošli dalo bi se diskutirati satima. Bilo je tu svega – za početak će Štrla. Za njega je odlazak Stankovića očekivan rasplet nakon svega.

– Mislim da je nakon tri neuspješna kvalifikacijskih ciklusa trebao sam otići, jer rezultat je jedino mjerilo. Sva tri puta ispali smo od slabijih reprezentacija. Mora postojati neki kriterij, sportski, moralni, nazovite ga kako hoćete, da nakon dva neuspješna ciklusa odeš. Tako bi se izbjegli svi oni repovi kojima smo svjedočili proteklih dana – ističe Perica, koji je prije desetak godina i sam trebao preuzeti A nacionalnu vrstu.

– Na žalost ispriječili su se neki ljudi, ali to je neka druga tema – kaže. Je li sada bio među kandidatima za izbornika?

– Predaleko sam od oltara da bih bio – slikovito će Štrla. Što se tiče novog izbornika Marinka Mavrovića, vjerujem da može napraviti dobar posao.

– Dugo je u futsalu, radišan je i možemo mu samo svi skupa zažljeti sreću, jer trebat će mu. Inače, ja sam Mavrovića prije 15 godina doveo za svog pomoćnika i U21 reprezentaciji, a onda ga i preporučio Stankoviću u A reprezentaciji. Dakle, nakon što je 15 godina bio pomoćnik zaslužio je postati glavni trener, tim više jer je kao izbornik U17 reprezentacije ostvario sjajan rezultat – kaže Perica. Dao je i svojevrsni savjet novom izborniku.

– Mora biti čvrst, autoritativan, čvrsto držati uzde u svojim rukama, jer mislim da treba veća stega u reprezentaciji, nedostaje nam onaj nacionalni naboj. Imamo dobru momčad, iskusnu, glavni igrači nisu prestari, njihova kvaliteta nije upitna. Imamo i dobar ždrijeb u kvalifikacijama, Albaniju i Dansku od kojih smo bolji, te Ukrajinu s kojom možemo igrati, tako da sam uvjeren da ćemo proći na Europsko prvenstvo – zaključio je Mladen Perica Štrla.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: