Sretno Josipa!

Silov seli u Dubrovnik kako bi se borila za trofeje: ‘Nadam se da ću jednog dana to moći i sa Šibenikom’Foto: Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Josipa Silov broji posljednje dane u narančastom dresu. Vodička košarkašica, naime, uskoro seli na jug Hrvatske, u dubrovačku Ragusu. Za Šibenik će odigrati još dvije zaostale utakmice prvog dijela prvenstva, u srijedu protiv Splita na Baldekinu, te u subotu protiv Pule u gostima.

– Već bi se u ponedjeljak trebala priključiti novoj ekipi – kaže nam 22-godišnja košarkašica, kojoj se ukazala velika prilika da na kraju sezone osvojio koji pehar. Ragusa je, naime, trenutno najbolja ekipa u državi i bilo bi veliko iznenađenje da ne bude prvak. Trebala je to biti i lani, ali ispriječila se korona.

– Sa Šibenikom sam imala otvoreni ugovor, dakle, mogla sam otići u slučaju da stigne neka dobra ponuda. A ponuda Raguse bila je jako dobra. Pritom prije svega mislim na onaj sportski dio, jer riječ je o našoj najmbicioznijoj ekipi, kojoj je cilj i naslov prvaka i osvajanje Kupa, tako da se veselim što ću biti njezin dio. Kao i svi sportaši i ja težim tome da se borim za trofeje – kaže Josipa. Sezonu i pol provedenih na Baldekinu ostat će joj u prekrasnom sjećanju.

– Bilo mi je prelijepo ovdje. Ostvarili smo po meni i više od očekivanog i nadam se da ću se jednog dana vratiti, da će se Šibenik dignuti financijski i sam se uključiti u borbu za trofeje, jer znamo kakvu povijest ima ženska košarka u Šibeniku. Nema ništa ljepšeg nego s klubom iz svog grada osvojiti trofej i nadam se da će mi se to jednog dana ostvariti – veli Silov, kojoj će jako nedostajati suigračice iz šibenske svlačionice.

– Bile smo prava klapa, imale smo sjajnu atmosferu, družile se i izvan dvorane, a to naše zajedništvo vidjelo se i na parketu – ističe Silov, koja će 2020. pamtiti i po nastupima za reprezentaciju, čiji je postala standardan član.

– Nema ništa ljepšeg nego igrati za svoju zemlju – zaključila je Josipa Silov.


Pratite nas i na društvenim mrežama: