Poznata težina ozljede novopridošlog argentinskog napadača

‘Šibenik u 1.HNL nikad nije uzeo ni bod na Maksimiru? Tradicije su tu da se ruše’Foto: Milan Balaban/HNK Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vratila se boja u lice nogometašima Šibenika nakon visokog slavlja protiv Lokomotive, kojim je prekinut niz od četiri prvenstvena poraza. Ali, slavlje je kratko trajalo, samo u busu za Šibenik, jer već u subotu narančaste čeka novi izazov. Najteži mogući, gostovanje kod Dinama.

– Atmosfera i raspoloženje sigurno su bolji, kako i ne bi bilo nakon partije u Kranjčevićevoj, ali morali smo se brzo okrenuti Dinamu. Pokušat ćemo u Maksimiru ponoviti tu našu igru i pokušati uzeti bod, ili bodove, zašto ne, ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa na papiru. Pritisak je na njima, oni moraju uvijek pobjeđivati, pogotovo kući. Jest da imaju nešto ozlijeđenih igrača, ali imaju i širok kadar – kaže Martin Pajić, kojeg najvjerojatnije čeka izravni duel sa zahuktalim Oršićem. Kako ga zaustaviti?

– Riječ je o top igraču, koji je uz to u vrhunskoj formi. Osobno volim igrati protiv takve klase, da vidim gdje sam. Nadam se da neće biti raspoložen kao u zadnjih par utakmica – istaknuo je desni bek Šibenika.

Od kad je 1.HNL narančasti nikad nisu uzeli niti bod na Maksimiru. Ali, Krunoslav Rendulić kaže kako su tradicije tu da se ruše.

– Maksimir očito jest neka ukleta tvrđava za Šibenik, ali ne mislim da smo bez izgleda, svaka utakmica je priča za sebe,  ne opterećujemo se tradicijom. Ne treba naglašavti da je Dinamo najkvalitetnija momčad u državi, tako da nas čeka nimalo lak zadatak. Ali u Maksimir ne idemo na izlet, idemo ponovno pružiti dobru igru i pobijediti, zašto ne? – u svom će, optimističnom stilu trener Šibenik, koji će na raspolaganju imati sve igrače, osim novopridošlog napadača ignacija Bailona. On je, naime, na prvom treningu istegnuo ligamente, tako da ga neće biti sedam, osam dana. Dodao je Rendulić i da neće mijenjati formaciju, odnosno da će igrati s trojicom napadača.

– Dobro funkcioniramo u tom sustavu tako da nema potrebe nešto značajnije mijenjati – kazao je Rendulić, koji se nasmijao na novinarsku konastataciju kako nakon četiri gola Lokomotivi realizacija više nije problem.

– Evo, jedan dan je problem, drugi dan više nije, abrakadabra. Bolje da smo četiri puta dobili po 1:0, ali ne možeš birati – našalio se strateg narančastih. To što će Dinamu protiv Šibenika nedostajati nekoliko igrača zbog ozljeda (minimalno četiri), ističe Rendulić, neće igrati neku ulogu.

– Imaju dvadesetak kvalitetnih igrača u momčadi, nijanse su u pitanju, oni kojih neće biti su nadoknadivi. Imamo mi svojih problema, njihovi su lakše rješivi od naših – zaključio je Krunoslav Rendulić.

Subotnji dvoboj Dinama i Šibenika počinje u 17 sati uz izravan prijenos na Arenasportu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: