Prekinuta subotnja utakmica u Siveriću

Rudar najavio istupanje iz ŽNL, pa se predomislio. Ali ima jedan zahtjevFoto: NK Rudar
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Odustajanje klubova, iz ovih ili onih razloga, od daljnjeg natjecanja u Županijskoj nogometnoj ligi Šibensko – kninske bili su redoviti slučajevi prijašnjih sezona. Taj trend umalo se nastavio i u aktualnoj sezoni. Naime, nakon što je subotnja utakmica između Rudara i Mladosti prekinuta u 55. minuti pri vodstvu gostiju 2:0, klub iz Siverića najavio je istupanje iz lige. Obrazloženje je isti dan ponudio na službenoj klupskoj stranici.

‘Nažalost, danas se dogodio prekid utakmice u Siveriću. Razlog tome je konstantno loše suđenje na štetu našeg kluba. Ovo je 5 utakmica zaredom u kojoj se Rudaru nisu svirali čisti kazneni udarci i gdje su poništavani regularni golovi, dok se kontra nas sudilo sve i svašta, pa tako i kazneni udarci koje sudac uopće nije vidio, dokaz tome imamo u porukama sudca, u kojoj se navodi da je okrenuo glavu kod dosuđenog kaznenog udarca kontra Rudara! Situacija je eskalirala kad je naš igrač uputio loptu i ona pogađa sudca, koji po pravilima mora prekinuti akciju i vratiti je u posjed našoj momčadi, međutim sudac je pustio igru i gosti izlaze u čistu šansu za pogodak. Nakon tog događa se prekid utakmice, što je bilo i za očekivati nakon cijele sezone što se NAMJERNO sudi kontra Rudara. Kako saznajemo, RUDAR odustaje od daljnjeg natjecanja u 1. ŽNL Šibensko kninskoj, također u srijedu je na rasporedu polufinale Kupa protiv Vodica, koje naša momčad neće odigrati.
Sutra je hitan sastanak uprave i igrača, gdje će se donijeti konačna odluka o budućnosti kluba u ovoj LAKRDIJI OD LIGE!!! Zaključak sastanka sutra ćemo u cijelosti prenijeti na našoj stranici! PRKOS MOĆNOME, ZAŠTITA SLABOME!, stajalo je u objavi od subote.
Međutim, nakon najavljenog sastanka uprave kluba, preokret – Rudar ipak ostaje u ligi.
‘Danas je održan hitan sastanak uprave kluba, zajedno sa igračima. Glavna točka rasprave bila je o daljnjem natjecanju u 1. ŽNL, te u Kupu Šibensko kninske županije. Na zahtjev igrača i većine članova uprave donesena je odluka da Rudar nastavlja sa svim natjecanjima! Također od županijskog saveza tražit ćemo da od iduće sezone više ne sude sudci iz naše županije, već da oni budu iz Splitsko dalmatinske ili Zadarske županije. Ovo je amaterska liga koja se igra iz gušta, koja se igra iz ljubavi prema nogometu, da se prije i nakon utakmice lijepo priča, druži, a ne da zbog nekolicine ljudi moramo raspravljat koga je pokralo, a kome se dalo. Mi smo uvijek za pošteno suđenje svim klubovima i ravnopravnost svih klubova, bez iznimki! Rudar iduće godine slavi 90 godina postojanja, prošao je sve i svašta, ali je uvijek ostao svoj i na tome ćemo graditi budućnost kluba. Sami se borimo za opstanak kluba, za momčad, infrastrukturu i sa zadovoljstvom možemo reći da smo u svemu napredovali, još ima dosta posla, ali navikli smo i baš zato ovo nam je još veći poticaj da radimo još jače i više po pitanju svega što se tiče kluba i Siverića. Danas na sastanku, svoj povratak na mjesto tajnika kluba potvrdio je Marin Ivić, koji je u posljednje vrijeme bio odsutan zbog osobnih razloga. Kako i sam kaže, nijedan pojedinac nije Rudar, već svi oni koji su dali sebe za ovaj klub od njegovog osnutka pa do danas i na taj način ćemo raditi dalje. U zadnje dvije godine klub je napredovao na svim razinama, uključujući infrastrukturu, navodnjavanje, opremu za cijelu momčad, povećan broj članova itd. Stvorili smo jedno zajedništvo koje je Rudar uvijek krasilo, koje je ovaj klub uvijek držalo, ali sada smo i to digli na višu razinu i ne želimo stati u svojim planovima za budućnost, a to je još jači Rudar koji će dokazati svima, pa i samim sebi da se može ako se iskreno voli, želi i naravno ako se vjeruje u svoje ciljeve. Ovim putem uprava kluba zahvaljuje svim igračima, treneru i svim onima koji žive za ovaj klub, koji ga neće napustit, koji će ostavit zadnji atom snage za uspjeh i napredak kluba! IDEMO DALJE, NEMA NAZAD, SAMO NAPRID!’, poručio je klub u nedjeljnoj objavi.
Dakle, ŽNL ide dalje s istim brojem klubova. Ali, za očekivati je kaznu Rudaru zbog prekida subotnje utakmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama: