Prvi istup Marija Ćalete kao novog izbornika ženske vaterpolske reprezentacije: ‘Iznenadio sam se kad me nazvao Perica Bukić’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski treneri od nedavno drže glavne konce u obje hrvatske A vaterpolske reprezentacije. I dok se Ivica Tucak već udomaćio na klupi ‘Barakuda’, uspješno ih vodeći godinama, dovevši ih između ostalog i na vrh svijeta, Marijo Ćaleta tek je preuzeo žensku seniorsku reprezentaciju. Na tu je prestižnu funkciju trener šibenske Viktorije imenovan krajem prosinca, što ga je, priznaje, malo iznenadilo.

– Jest da se još u listopadu moje ime vrtjelo u kombinacijama za nacionalne vrste, ali mislio sam da sam u igri za neku od mlađih selekcija. Ali onda me je Perica Bukić nazvao i kazao mi da sam nasljednik Dragana Matutinovića, što iskreno, nisam očekivao – priča nam Ćaleta.

Što je presudilo da kraj brojnih drugih stručnjaka njega izaberu za izbornika?

– Vjerojatno moj dugogodišnji uspješni rad u Viktoriji. Imamo jako puno kvalitetnih vaterpolskih trenera, ali mislim da je to moje poznavanje ženskog vaterpola presudilo. U svakom slučaju, velika je ovo čast za mene, ali i obveza i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje – veli novi šef ‘hrvatskih sirena’.

zvk viktoria

Prvo okupljanje reprezentativki Ćaleta će obaviti 8. siječnja u Zagrebu, a u sklopu tih priprema odigrat će i turnir u Mađarskoj, na kojem će nastupiti još tri druge reprezentacije.

– Bit će to prilika da vidim s čime raspolažemo, da se malo upoznamo, zbližimo, a ono pravo okupljanje, one ključne, duge priprema čekaju nas u kolovozu. Naime, na ljeto nas čekaju dvije kvalifikacijske utakmice (kući i u gostima, op.a) za Europsko prvenstvo u Budimpešti, protiv protivnika kojeg tek trebamo saznati. Nadamo se da ćemo uspjeti izboriti EP – kaže Ćaleta.

Dodaje kako ne može ništa obećati, osim napornog rada.

– Cilj je što više se približiti reprezentacijama poput Njemačke i Francuske, biti egal s njima, a glavni je cilj u što boljem svjetlu se predstaviti na Europskom prvenstvu koje će se 2022. godine održati u Splitu. Ja jesam potpisao na godinu dana, ali valja stvoriti dobre temelje – zaključio je izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije.

(foto: Danko Jerković-Doktor)


Pratite nas i na društvenim mrežama: