Pala i Srbija! Tuckove Barakude igrat će za svjetsko zlato!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bio je to pravi sudar titana, ono najbolje što nudi vaterpolo, vrhunska utakmica. I, najbolje od svega, Hrvatska je pobijedila. Barakude su u polufinalu Svjetskog prvenstva napokon prekinuli niz poraza od Srbije, slavile su sa 12:11 i u subotu će igrat za zlato protiv domaćina Mađarske.

Odličnu igru koju su pokazali na ovom turniru izabranici Ivice Tucka ponovili su i protiv reprezentacije koja dominira posljednjih godina svjetskim vaterpolom, koja je na zadnjih devet velikih natjecanja (SP, EP, OI, SL) osvojilla devet zlata. Srbi su vodili većim dijelom utakmice s golom, dva prednosti, ali naši momci uvijek su se vraćali. A onda su, manje od četiri minute prije kraja, prvi put poveli (11:10). Pa iako su naši istočni susjedi izjednačili, Joković je tri minute prije kraja zabio za novo vodstvo i, pokazat će se, za konačnih 12:11.

Joković i Sukno bili su najefikasniji u hrvatskim redovima sa po tri postignuta gola, a jedan manje zabili su Bušlje, Lončar i Vukičević. Fantastični Bijač skupio je devet obrana. Tucak je, pak, briljantno vodio utakmicu, složio igru, nadamo se, vrijednu zlata.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: