Nakon Boysa i Funcuti dobili svoj futsal klub – MNK Šibenik 1983

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Futsal Dinamo u kratkom je razdoblju postao hrvatska malonogometna atrakcija. Ne toliko zbog onoga što se na njegovim utakmicama događa na parketu već na tribini. Riječ je, naime, o klubu koji su osnovali Bad Blue Boysi i koji na utakmicama Futsal Dinama, posebno onim domaćima, rade pravi spektakl. Nešto slično sada se, čini se, događa u Šibeniku. Nedavno je, naime, osnovan Malonogometni klub Šibenik 1983, a godina iz imena jasno upućuje na njegovu povezanost s Funcutima, s obzirom da je riječ o godini osnivanja šibenske navijačke udruge. Tako i članovi uprave novoosnovanog kluba dolaze iz baze šibenske navijačke skupine, a sve odluke donosit će se dogovorno.

 

Šibenik 1983 u natjecanje kreće 10. listopada kada je na rasporedu županijski kup, a desetak dana nakon toga očekuje ga i prvenstveni debi, i to u županijskoj ligi.

 – Momčad se sastoji od nekoliko drugoligaških igrača te mladih momaka koji su prepoznali pozitivu u ovoj šibenskoj priči. Ja ću imati ulogu trenera-igrača, a nadamo se da će nam navijači biti, ne šesti, nego prvi igrač, oni su baza svega – kazao je za portal Futsal Magazin Andrija Bakula, inače pomoćnik Robertina Jelovčića u šibenskom prvoligašu Crnici, koji je ulogu trenera-igrača obnašao i u drugoligašu Jezera.

Bakula se osvrnuo i na ciljeve u debitantskoj sezoni, ne krijući visoke ambicije.

– Treniramo dvaput tjedno, momci se odazivaju u velikom broju, imamo podršku i od navijača i od naših sponzora, pa mislim da imamo sve potrebno za osvajanje županijske lige. Ulazak u drugu ligu je velika želja, a onda tada planiramo proći fazu stabilizacije i raditi na tome da Šibenik dobije drugog prvoligaša u futsalu – zaključio je Andrija Bakula.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.