Najveći sportski događaj ikad organiziran u našem gradu: Šibenik domaćin ORC Svjetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski akvatorij često je poprište velikih jedriličarskih regata, domaćih i međunarodnih. Ipak, natjecanje koje će se početkom lipnja sljedeće godine održati u našem ‘dvorištu’ najveće je do sada, ne samo kada je riječ o jedrenju. Riječ je o jednom o najvećih sportskih događaja općenito koje je Šibenik imao čast ugostiti – Svjetskom prvenstvu po ORC-u!

Da će JK Val i njegovi partneri iz D-Marine dobiti domaćinstvo šuškalo se već neko vrijeme, a proteklih dana stigla je i službena potvrda da će flota najboljih jedriličara na krstašima od 1. do 8. lipnja ukrstiti jedra u našim vodama.

– Riječ je o fenomenalnom događaju za cijeli grad, jer je to najveće sportsko događanje koje se do sada odigralo u Šibeniku! Očekuje se nastup između 120 i 150 posada, odnosno sudjelovanje oko 1500 jedriličara. Više od tjedan dana će Šibenik biti pun jedriličara, a slike iz njega će obići doslovno cijeli svijet – ističu u JK Val.

S obzirom da će u to vrijeme nautička sezona puna u punom jeku, jedrilice će osim u D-Marin Mandalina biti privezene i na šibenskoj rivi, pa će Šibenčani i njihovi gosti moći iz bliza pogledati morske jurilice. Bit će to u svakom slučaju izvrsna reklama za Šibenik i Hrvatsku.


Pratite nas i na društvenim mrežama: