Najmlađi članovi PK More u Splitu uzeli šest medalja, Antonia Gulin izborila dva A finala na mitingu ‘Mladost’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najmlađi članovi PK More proteklog su vikenda nastupili na  tradicionalnom mitingu Zlatni dupin u Splitu. Natjecanje je okupilo 260 plivača iz 13 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, među njima i 16 plivača i plivačica Mora koji su osvojili ukupno šest medalja. Najuspješniji su bili Franko Čvrljak (’05) s osvojenim zlatom na 50 leđno, srebrom na 50 leptir i broncom na 50 prsno. To mu je i donijelo ukupno drugo mjesto među plivačima u njegovom godištu. Njegov stariji kolega Roko Ivan Mrša (’03) doplivao je do srebra na 100 leđno i bronce na 100 slobodno, dovoljno za ukupno treće mjesto među plivačima njegovog godišta. Od cura najuspješnija je bila Tea Jukić (’05) koja se okitila  srebrom  u disciplini 100 prsno.

Dok su najmlađi članovi Mora nastupali u Splitu, oni stariji  plivali su u Zagrebu na našem najjačem mitingu ‘Mladost’ u Zagrebu. Ove godine nastupilo je ukupno 512 plivača iz 52 kluba iz 11 zemalja: Slovenije, Rusije, Njemačke, Ukrajine, Slovačke, Austrije, Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Boje PK More branile su četiri plivačice – Antonia Gulin, Martina Skelin, Bruna Lokas i Ana Burazer – te dva plivača  – Ivan Baljkas i Lorenzo Marenzi. Ponovo se istakla Antonia Gulin nastupivši u dva A finala,  u disciplinama 50 i 100 leptir.

antonia gulin1x

Antonia je u jakoj konkurenciji doplivala do petog mjesta na 50 leptir i šestog mjesta na dvostruko dužoj dionici, u apsolutnoj kategoriji. Bruna Lokas izborila je nastup u B finalu na 100 mješovito (četvrta mlađa  juniorka) i dva C finala u disciplinama 50 i 100 prsno, dok je Ivan Baljkas izborio C finale u disciplini 50 slobodno.

– Nakon prvih nastupa možemo biti više nego zadovoljni s isplivanim rezultatima, ali moramo napomenuti da nismo baš imali velike sreće s našim najstarijim plivačima, jer nikako da nastupimo kompletni. Naime, naš najbolji plivač Petar Krešimir Marasović nakon odličnog početka trenažnog procesa morao je pauzirati tri tjedna zbog bolesti. Zbog toga nije ni nastupio na dva prošla mitinga, ali smo uvjereni da će biti spreman i da će naša ekipa biti kompletna za predstojeće Ekipno prvenstvo Hrvatske, koje se održava sredinom prosinca, i na kojem nastupamo sa ženskom i muškom ekipom u B diviziji – kazao je Rikard Marenzi iz PK More.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.