'Složili smo solidnu ekipu'

Malonogometašice Mirlović Zagore kreću u novu prvoligašku sezonu koja donosi novi sustavFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U pogon će uskoro još jedan prvoligaš iz Šibensko-kninske županije. Riječ je o Ženskom malonogometnom klubu Mirlović Zagora, koji već godinama uspješno nastupa u 1.HMNL. Prvenstvo počinje sljedeće subote, a djevojke trenera Ivice Nakića u prvom će kolu ugostiti Meteora Futsal iz Zagreba. Naime, od ove sezone i ženska će se liga igrati klasičnim ligaškim sustavom, s tim da će predstojeća, zbog pandemije, igrati jednokružno. Nakon tog prvog dijela, koji će trajati do sredine veljače, slijedi doigravanje u kojem će nastupiti četiri prvoplasirane ekipe, a igrat će se na dvije utakmice, u polufinalu i finalu. U Mirlović Zagori imaju ambicija biti među te četiri ekipe, ali neće to biti lako ostvariti, s obzirom na kvalitetu lige. Naime, u 1.HMNL ove će sezone nastupiti i vrlo jake malonogometne ekipe Osijeka i Dinama, a ukupno će liga brojati deset klubova.

– Imamo nekoliko novih cura, najviše iz splitskog bazena, jedna cura nam je došla iz Zagreba, tako da imamo solidnu ekipu. Ambicija nam jest ući u play off, ali idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti na kraju – kazao nam je Ivica Nakić.

Svoje domaće utakmice Mirlovčanke će najvjerojatnije igrati na Baldekinu, a rezervna varijanta je dvorana na Meterizama. U prvom će kolu, kako smo kazali, ugostiti Meteoru Futsal, a slijedi gostovanje u Osijeku, pa na Baldekin stiže Graničar iz Đurđevca, u četvrtom kolu gostuje se kod super Chicksa iz Poličnika, u petom će ugostiti MC Plus iz Svete Nedelje, šesto kolo donosi gostovanje kod Radnik futsala iz Karlovca, u sedmom će ugostiti Sisciju iz Siska, u osmom kolu Mirlović Zagora ide na noge Dinamu, dok će prvi dio prvenstva zaključiti domaćim dvobojem s ekipom Alumnus Sesvete.


Pratite nas i na društvenim mrežama: