‘Građani’ i ‘bankari’ u sedmoj etapi ‘Bitke za Baldekin’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Te subote, 16. studenog 2013., Šibenik je tresla košarkaška groznica. U gradu Dražena Petrovića nakon dugo godina basket je ponovo bio glavna tema. Te večeri svi putovi vodili su na Baldekin, a legendarna dvorana bila je premala da primi sve one koji su htjeli pogledati prvi šibenski gradski košarkaški derbi između Šibenika i Jollyja. ‘Bankari’ su bili papirnati favoriti, ali tamo gdje se računa, na parketu, pobjedu su odnijeli ‘miljenici naroda’, momci u narančastom.

U DERBI S DOBRIM RASPOLOŽENJEM

Bio je to početak jednog rivalstva koji će u subotu doživjeti sedmi nastavak. Trenutni omjer je 3:3, a oba sastava u novi gradski derbi ulaze u dobrom raspoloženju, nakon pobjeda nad Osijekom, odnosno Alkarom.

‘Građani’, doduše, osciliraju, nikako da spoje obrambenu i napadačku igru u jednu cjelinu. Protiv Splita su štekali u obrani, da bi u Osijeku, nakon Šarinove ‘jezikove juhe’ defanziva profunkcionirala, ali je zato napad bio anemičan. Ali, kaže se, velike ekipe pobjeđuju i kad loše igraju. A narančasti pobjeđuju i u derbi ulaze s prvog mjesta A1 lige, s omjerom 9-4 i praktički osiguranim mjestom u Ligi za prvaka.

‘Bankari’ su se, s druge strane, nakon što je kormilo preuzeo Dženan Rahimić, preporodili. Nanizali su tri prvenstvene pobjede, od toga dvije protiv momčadi iz vrha ljestvice, Kvarnera i Alkara, a treću protiv Gorice, jednog od direktnih konkurenata za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

TRIBINE ZA NARANČASTE

Trenutno stanje na ljestvici sugerira kako je Jollyju pobjeda potrebnija nego Šibeniku. Kako smo kazali, ‘građane’ tek teorija dijeli od elitne faze natjecanja, dok ‘bankarima’, koji su na omjeru 7-6, za vrat pušu Gorica (6-6) i Zabok (6-6), pa čak i Split (5-8). Međutim, na popust od gradskih rivala mogu zaboraviti. Narančasti će nošeni fanatičnim navijačima ‘gristi’ kao da im je to najvažnija utakmica u životu. Ukratko, čeka nas još jedna uzbudljiva ‘bitka za Baldekin’.

Dosadašnji rezultati u gradskom derbiju

Sezona 2013./2014.

A1 liga

GKK Šibenik – Jolly JBŠ 71:63

1/8 finala Kupa Krešimira Ćosića

GKK Šibenik – Jolly JBŠ 63:53

A1 liga

Jolly JBŠ – GKK Šibenik 70:67

Liga za prvaka

GKK Šibenik – Jolly JBŠ 52:68

Liga za prvaka

Jolly JBŠ – Šibenik 65:64

Sezona 2014./2015.

A1 liga

Jolly JBŠ – GKK Šibenik 70:86

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: