Iz Slavonije se vratili s gomilom medalja

FOTO Unatoč manjku pravih treninga ekipa iz Taekwondo kluba Solaris odradila odličan posao na ITF Prvenstvu HrvatskeFoto: ŠP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Članovi Taekwondo kluba Solaris odradili su odličan posao na Prvenstvu Hrvatske u ITF taekwondou koje je u Slavonskom Brodu okupilo 12 klubova iz cijele Hrvatske. Kući su se vratili s nizom medalja i tako izmamili osmijehe na licima Darija Mihaljevića i Frane Eraka, njihovih instruktora i trenera.

Sedam šibenskih boraca nastupilo je u dvije kategorije, u borbama i formama. Marin Lucić je kao stariji junior nastupio i u seniorskom uzrastu i okitio se s tri zlatne te s jednom srebrnom medaljom. Na najviše postolje popeo se u formama i borbama u seniorskom uzrastu lake kategorije, dok je u juniorskim borbama, nakon uvjerljive dominacije u prve dvije borbe, treću finalnu tijesno izgubio zlatnim bodom.

Do zlata su došla i braća Duje i Šime Bačelić. Oni su u kadetskom uzrastu također izdominirali svoje protivnike u svim borbama te se zasluženo popeli na najviše postolje, dok su iz obveznih sastava formi bili brončani. Njihov uspjeh je još i veći ako se zna  da im je ovo bilo prvo natjecanje u taekwondou.

Juniori Antonio Lušić i Vinko Slavica osvojili su srebra u borbama. Nakon pobjeda u polufinalnim borbama u finalu su unatoč dobbrom otporu morali na koncu pružitiruku iskusnijim protivnicima. Solarisov dvojac medalje je osvojio i u izvođenju formi do crvenog pojasa, Antonio je bio zlatni, a Vinko brončani. Katarina Tudić, kojoj je ovo također bilo prvo natjecanje,  osvojila je bronce bila u obje kategorije u kadetskom uzrastu, dok j seniorka Ana Vukić bila zlatna u borbama, a pobijedila je i u revijalnoj borbi, dok je Katarina uzela srebro u revijalnoj borbi.

– Zbog pandemije Covida 19 morali smo se snalaziti, pa smo među ostalim trenirali i na otvorenom, u ne baš adekvatnim uvjetima, sa samo mjesec dana treninga u dvorani i zato smo prezadovoljni postignutim rezultatima – poručili su izbTKD kluba Solaris.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.