FOTO Šampionski Draženov dres krasi gradsku upravu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenkin dres Dražena Petrovića, dimenzija sedam puta pet metara, postavljen je danas na zgradu gradske uprave u povodu obilježavanja dana kad je rođen velikan hrvatske i svjetske košarke koji je svoje prve sportske korake uradio na legendarnom Baldekinu.

– Kao i prošle godine, i ove smo odlučili staviti Draženov dres na zgradu kako bismo obilježili rođendan jednog od najboljih i svjetskih košarkaša koji je rođen baš u našem gradu. Dražen je sinonim za mukotrpan rad, za talent, ali prije svega za volju i želju za uspjesima kojih je u njegovoj sportskoj karijeri bilo napretek – rekao nam je šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

Riječ je o najpopularnijem Draženovom dresu, svakako Šibenčanima najdražem jer je u njemu sa Šibenkom osvojio Prvenstvo Jugoslavije 1983. godine.

Podsjetimo, Dražen Petrović rođen je 22. listopada 1964. godine, a program obilježavanja započinje u subotu godine tradicionalnim košarkaškim turnirom ‘Sjećanje na Dražena’ te atletskom utrkom ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’.

Istog dana s početkom u 9.30 sati startat će i dječja utrka u organizaciji Atletskog kluba Šibenik, Atletskog kluba Maraton 2000, Turističke zajednice grada Šibenika, Grada Šibenika te Muzeja Dražena Petrovića.

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu te kod  koša u Preradovićevoj ulici bit će održana središnja manifestacija.

Početak je  u 10.30 sati kada će u zrak biti puštena 54 balona u znak sjećanja na Dražena.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.